Maailman suurimmalla risteilyaluksella liki 50 koronatartunnan rypäs – lähes kaikki sairastuneet täysin rokotettuja

Maailman suurimmalla risteilyaluksella suuri koronatartuntarypäs 0:50
Katso video: Maailman suurimmalla risteilyaluksella löytyi koronatartuntarypäs.

Miamin satamaan rantautuneen Symphony of the Seas -aluksen matkustajilla on todettu kymmeniä koronavirustartuntoja.

Laivavarustamo Royal Caribbeanin mukaan jättimäisellä Symphony of the Seas -luksusristeilyaluksen maukustajilla on todettu 48:lla on todettu koronavirustartunta, uutisoi yhdysvaltalaismedia CNN. Matkustajat olivat olleet viikon kestäneellä Karibian-risteilyllä.

The Symphony of the Seas on maailman suurin risteilyalus, jolle mahtuu maksimissaan hieman alle 6 700 matkustajaa. Viikonloppuna Miamiin palanneella aluksella Karibian-risteilyllä oli kaikkiaan hieman alle 6 100 matkustajaa ja henkilökunnan jäsentä.

Varustamon risteilyjä on mainostettu yhtenä turvallisimmista lomamuodoista kesästä 2021 lähtien, jolloin risteilyjä alettiin jälleen tehdä Yhdysvalloissa uusien koronarajoitusten tultua voimaan laajan pandemiasulun jälkeen.

Lähes kaikilla sairastuneilla kaksi rokotusta

Royal Caribbeanin tiedotteen mukaan yksi matkustaja sai koronatestistä positiivisen tuloksen, jonka jälkeen henkilön kontaktit jäljitettiin ja aluksella todettiin lukuisia tartuntoja. Varustamon mukaan 95 prosenttia laivalla olleista ihmisistä oli saanut tarvittavat koronarokotteet.

Yhtiön mukaan kaikista positiivisen koronatestituloksen saaneista 98 prosenttia oli saanut kaksi koronarokoteannosta. Vielä ei ole tiedossa, ovatko Symphony of the Seas -aluksella todetut koronatapaukset tällä hetkellä voimakkaasti leviävää omikronvarianttia.

Royal Caribbean -varustamon sääntöjen mukaan kaikkien risteilyalukseen astuvien yli 12-vuotiaiden matkustajien tulee olla saanut kaksi koronarokotetta. Kaikilta yli 12-vuotiailta matkustajilta vaaditaan myös negatiivinen tulos koronatestistä.

Tartunnan saaneet oireettomia tai lieväoireisia

Varustamo suosittelee vahvasti myös kolmannen eli vahvistusrokoteannoksen ottamista ennen risteilyä, mutta tämä ei ole yhtiön risteilyillä tällä hetkellä pakollinen vaatimus.

Myös risteilyhenkilökuntaan kuuluvilta henkilöiltä vaaditaan kaksi koronarokoteannosta ja koronatestejä tehdään henkilöstölle yhtiön mukaan vähintään kerran viikossa.

Yhdysvalloista lähtevillä risteilyillä Royal Caribbean -yhtiö vaatii matkustajia pitämään maskia sisällä yhteisissä tiloissa.

– Positiivisen testin tehneet laitettiin karanteeniin. Kaikki tartunnan saaneet olivat joko oireettomia tai heillä oli lieviä oireita. Heidän olotilaansa tarkkailtiin jatkuvasti, varustamo sanoo tiedotteessa.

Symphony of the Seas lähti viikon mittaiselle risteilylle Miamista 11. joulukuuta. Alus pysähtyi Karibialla muun muassa St. Maartenin ja St. Thomasin sarilla.

Koronarypäs ei vaikuta yhtiön mukaan tuleviin risteilyihin.

Aiemmin joulukuussa New Orleansista lähteneellä norjalaisella Breakaway-aluksella todettiin liuta koronatartuntoja.


Lue myös:

    Uusimmat