Maailman suloisin potilas! Orpo koalavauva putosi puusta – saa erityistä hoitoa eläintarhassa

Australian Melbournessa sattui hiljattain surullinen onnettomuus: hakkuualueella asunut koalaemo putosi eukalyptuspuusta pieni poikanen vatsapussissaan. 

Kaksikko loukkaantui pudotuksessa pahoin, ja emo jouduttiin myöhemmin lopettamaan vammojen vakavuuden takia. Puolen kilon painoinen poikanen sai turvapaikan Weribeen eläintarhasta, jossa sitä ryhdyttiin syöttämään maidonkorvikkeella. 

Röntgen-kuvista selvisi, että poikanen oli myös loukannut toisen käpälänsä. Siihen eläintarhan henkilökunta laittoi pikkuruisen kipsin auttamaan parantumisessa. 

– Tilanne oli kriittinen, kun poikanen tuotiin meille, kertoo eläintenhoitaja Jess Rice

– Hän oli juuri siinä vaiheessa, että hän olisi alkanut kurkistella ulos emon pussista. Sen ikäisillä poikasilla ei ole suuria mahdollisuuksia selvitä hoidossa. 

Poikasen tueksi on kipsin lisäksi järjestetty sijaisäiti: hoitajat ovat antaneet pikkuiselle pehmolelukoalan halailtavaksi. Hoitajien mukaan käytäntö on tavallinen. 

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä

– Kiintyminen ja seura ovat todella tärkeitä tuon ikäiselle poikaselle. Koalanpoikasille annetaan usein pehmoleluja, joista ne saavat turvaa ja joiden kanssa ne voivat opetella turkkiin tarttumista, kuten ne emon kanssa tekisivät. 

Tämä poikanen viettänee hoitajien huomassa seuraavat kuukaudet, kunnes se lopulta päästetään takaisin luontoon. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Metro 

Lue myös:

    Uusimmat