Maailman rumimmat ruoat! Oletko maistanut näitä?

Maailmasta löytyy mitä rumimpia ruokalajeja, jotka on vielä oikeasti tarkoitettu syötäväksi. Kuinka montaa rumaa ruokaa sinä olet nauttinut?

1. Merikrotti

Merikrotilla on todella pelottava purukalusto ja epämiellyttävän leveä naama. Ei välttämättä olisi mukavaa bongata tätä kalaa sukellusreissulla. Sukeltajien onneksi kala elää vain syvissä vesissä, joten on epätodennäköistä joutua törmäämään siihen pinnan alla. Todennäköisempää on joutua maistamaan tätä rumilusta ruokalautasella. Merikrotin maku muistuttaa hieman hummeria.

2. Korvasieni

Siis oikeasti, ruoka joka näyttää aivoilta? Kammottavasta ulkonäöstä huolimatta nämä sienet ovat todellista superherkkua. Raakana ne ovat myrkyllisiä, joten korvasienet on syytä ryöpätä huolellisesti ennen valmistusta.

3. Tryffelit

Tryffeli on yksi maailman kalleimmista raaka-aineista ruoanlaitossa. Sitä ei ensisilmäyksellä uskoisi, sillä kokonainen tryffeli on onneton, mustanruskea, nyppyläinen pallo.

4. Mämmi

Perisuomalainen mämmi on ihanan makuista, mutta onhan se nyt myönnettävä, että ulkonäöltään mämmi muistuttaa lähinnä ulostetta.

5. Osterit

Osterit syödään elävänä ja kypsentämättä, joten jo ruoan nauttimistapa voi puistattaa monia. Osterin maku on kuitenkin mitä herkullisin. Ulkonäöltään se on harmaa ja limainen, joten herkkupala pääsee mukaan rumien ruokalajien listalle.

6. Maksalaatikko

Kuvittele, ettet olisi ikinä nähnyt maksalaatikkoa, ja sitä lätkäistäisiin eteesi pieni keko. Väri muistuttaa keväistä kuraloskaa. Keosta erottaa luultavasti muutamia rusinoita, jotka näyttävät ihan hyönteisiltä roskaläjässä. Ei kovin houkuttelevaa. Puolukkahillolla kauhistusta voidaan tuunata edes vähän kauniimman näköiseksi.

7. Haggis

Haggis on skotlantilainen perinneruoka, joka valmistetaan yleensä lampaan mahalaukusta. Täytteenä on muun muassa keuhkoa, sydäntä, ihraa ja maksaa.

8. Sammakonreidet

Onhan se nyt ikävää syödä suloisia, pieniä sammakoita. Varsinkin, kun niiden ulkonäkö lautasella saattaa olla vähän ällöttävä.

9. Paistetut ötökät

Heinäsirkkoja, hämähäkkejä, ampiaisia, toukkia... Esimerkiksi Thaimaassa tai Kiinassa saatat törmätä mihin tahansa näistä friteerattuna tai paistettuna. Paikalliset pitävät paistettuja ötököitä suurena herkkuna.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat