Maailman pisin ”Down-avioliitto” päättyi miehen kuolemaan – kesti 25 onnellista vuotta!

Kylätansseista tinderiin - näin deittailu on muuttunut 9:01
Kylätansseista Tinderiin – näin deittailu on muuttunut!

Downin oireyhtymää sairastava pariskunta ehti olla naimisissa kunnioitettavat 25 vuotta ennen miehen menehtymistä.

Uutissivusto VT kertoo amerikkalaisesta Downin oireyhtymää sairastavasta pariskunnasta, joiden yhteinen taival on historiallisen pitkä.

Pariskunta ehti olla naimisissa yhteensä 25 vuoden ajan ennen kuin Paul Scharoun-DeForge menehtyi pitkällisen muistisairautensa uuvuttamana 56 vuoden iässä.

Pariskunnan lähipiiri uskoo, että Paulin ja Krisin välinen avioliitto oli kaikkien aikojen pisin kahden Downin oireyhtymää sairastavan ihmisen välillä.

"He rakastivat toisiaan ehdoitta"

Kris ja Paul tapasivat toisensa jo 1980-luvulla kehitysvammaisille järjestetyissä tansseissa. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä.

– Katsoin häntä silmiin ja näin yhteisen tulevaisuutemme, Kris kertoo parin ensikohtaamista Todaylle.

Vuonna 1988 Paul kosi elämänsä suurinta rakkautta. Viisi vuotta myöhemmin umpirakastunut pari ajelehti avioliiton satamaan 150 häävieraan läsnä ollessa.

– He rakastivat toisiaan ehdoitta. Vaikka he olivatkin erilaisia, he tekivät parhaansa tukeakseen toisiaan. He todella täydensivät toisiaan, Krisin sisko Susan kuvailee parin välistä yhteyttä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Keuhkokuume vei voiton

Hellyttävän parin aktiiviseen elämään mahtui ilojen lisäksi paljon vastoinkäymisiä – etenkin terveyden suhteen.

Arkun viimeisin naula naulattiin maaliskuussa, kun Alzheimerin tautia sairastanut Paul joutui sairaalahoitoon keuhkokuumeen vuoksi.

Kris oli miehensä vierellä koko sairaalassa olon ajan. Hän istui miehensä sairaalavuoteen vieressä ja piteli sairauden uuvuttamaa miestään kädestä.

Juuri ennen kuolemaansa, Paul painoi päänsä paikalla olleen veljensä olkapäätä vasten ja nukahti rauhallisena ikiuneen.

Suru on suuri: "Meidän piti sanoa hänelle, ettei Paul voi tulla enää takaisin"

Järkyttyneen ja surun murtaman Krisin on ollut vaikeaa sulattaa miehensä kuolemaa.

– Meidän piti sanoa hänelle, ettei Paul voi tulla enää takaisin. Hänen on erittäin vaikeaa myöntää sitä, Susan avaa siskonsa suurta surua.

Paulin muistisairaudesta huolimatta Krisin ja Paulin parisuhde ja avioliitto oli loppuun saakka onnellinen. Krisin siskon mukaan monen tulisi ottaa oppia kaksikon pyyteettömästä rakkaudesta.

– He ovat olleet roolimalleja tinkimättömästä rakkaudesta sekä positiivisesta suhteutumisesta parisuhteeseen, Susan tiivistää. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähde: INSIDER, Today 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat