Mainos

Maailman katkerin kuninkaallinen? Tanskan prinssi Henrik ei halua tulla haudatuksi vaimonsa viereen

Prinssi Henrik on ilmoittanut ettei halua tulla haudatuksi vaimonsa viereen kuolemansa jälkeen.

Tanskan kuningattaren Margareeta II:npuoliso prinssi Henrikon ilmoittanut ettei halua tulla haudatuksi vaimonsa viereen heille suunniteltuun sarkofagiin Roskilden katedraaliin kun aika hänestä jättää, kertoo People. Syynä kieltäytymiseen on prinssin katkeruus siitä, ettei hän koskaan saanut kuninkaan titteliä, kun hänen vaimonsa kruunattiin kuningattareksi.

Prinssi on vihainen siitä, että hänen mukaansa hän on joutunut kohteeksi sukupuoleen perustuvalle syrjinnälle.

– Tanska, joka on muuten tunnettu innokkaana sukupuolten välisen tasa-arvon puolustajana, on näköjään halukas näkemään aviomiehet vähemmän arvokkaampina kuin heidän vaimonsa.

Prinssin titteli on perinteinen hänen asemassaan olevalle miehelle.

Kuningatar Margareeta on hallinnut Tanskaa 45 vuoden ajan, ja siinä ajassa prinssin luulisi päässeen yli titteliasiasta. Kuninkaallisen perheen tiedottaja kertoi tanskalaiselle sanomalehdelle B.T:lle, että prinssin tyytymättömyys titteliinsä ei ole millään tavalla salaisuus.

Prinssi Henrik jäi eläkkeelle kuninkaallisista velvollisuuksistaan 81-vuotiaana tammikuussa 2016, palveltuaan kruunua 40 vuotta. Perheen edustajien mukaan hän kuitenkin haluaa tulla haudatuksi Tanskaan, eikä synnyinmaahansa Ranskaan. Kunhan hän ei vain ole vaimonsa vieressä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.