Maailman huonoin maajoukkue ylsi historialliseen saavutukseen Kansojen liigassa – "Tämä on kuin unta"

San Marino ja Gibraltar jakoivat pisteet lauantaina jalkapallon Kansojen liigan ottelussa. San Marinossa pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen 0–0.

Tulos oli pettymys Gibraltarille, joka tavoittelee D-liigan kakkoslohkon voittoa. Gibraltar oli aiemmin kaatanut San Marinon kotiottelussaan lukemin 1–0. Voitolla maa olisi varmistanut lohkovoiton.

Nyt lohkovoiton kohtalo ratkeaa viimeisessä ottelussa Liechtensteinia vastaan. Gibraltar johtaa lohkoa seitsemällä pisteellä, mutta neljässä pisteessä oleva Liechtenstein voi nousta tasapisteisiin ja maalieron turvin ohi.


San Marinolle lauantain tuloksella puolestaan ei lohkosijoituksen kannalta ollut merkitystä. Se jää kahdella pisteellään lohkon viimeiseksi. Pelaajille tasapelillä oli kuitenkin valtaisa merkitys.

Tasapeli oli maalle toinen peräkkäinen kilpailullisissa otteluissa. Se pelasi lokakuussa niin ikään maalittoman tasapelin Kansojen liigan ottelussa Liechtensteinin vieraana.

Kerta on ensimmäinen historiassa, kun San Marino onnistuu välttämään tappion kahdessa kilpailullisessa ottelussa peräkkäin. Joukkueen hyökkääjälle Dante Rossille tapaus oli tunteellinen. Rossi kyynelehti RTV-televisiokanavan haastattelussa ottelun jälkeen.

– Tämä on kuin unta. Perheeni on onnellinen. Kiitos joukkuekavereilleni ja henkilöstölle. Omistan tämän tasapelin perheelleni, vaimolleni ja kaikille ystävilleni ja koko maalle. Se on pieni, mutta sillä on suuri sydän, Rossi sanoi Tassin mukaan.

San Marinon miesten maajoukkue ei ole liiemmin päässyt herkuttelemaan menestyksellä. Joukkueen ainoa voitto on vuodelta 2004, kun se voitti Liechtensteinin 1–0 ystävyysottelussa. 

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan rankingissa maa on sijalla 210 eli viimeisenä.


Lue myös:

    Uusimmat