Maahantulon rajoituksia jatketaan 25. toukokuuta asti

1:00:33
Video: Näin Sosiaali- ja terveysministeriö STM ja Terveyden ja hyvinoinnin laitos THL kertoivat koronatilanteesta tänään.

Valtioneuvosto on tänään päättänyt, että maahantulon rajoituksia jatketaan 25.5.2021 asti. 

Muutokset tulevat voimaan 26.4. 

– Koronapandemia jatkuu edelleen, eikä riittäviä toimenpiteitä rajoitusten korvaamiseksi ole vielä käytössä. Tämän vuoksi sekä virusmuunnosten leviämisen ehkäisemiseksi sisärajavalvontaa ja ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan, kerrotaan Sisäministeriön tiedotteessa. 

Maaliskuun lopulla tehtyihin päätöksiin ei tehdä sisällöllisiä muutoksia.  

Sisä- ja ulkorajarajoitusten lisäksi jatketaan myös tiettyjen rajanylityspaikkojen aukioloaikojen rajoituksia Lapissa länsirajalla sekä Suomen itärajalla.  

Henkilöliikenteelle avoinna olevilla rajanylityspaikoilla sallittuja maahantuloperusteita ovat Suomessa tai muussa EU- tai Schengen-valtiossa asuvien paluu ja muu välttämätön syy. 

Muiden maiden osalta maahantulon rajoituksia jatketaan 25.5.2021 asti. 

Suomenlahden merivartiosto jatkaa Suomeen pyrkivien matkustajien neuvomista Tallinnan satamassa, kuten se on tehnyt syyskuusta 2020 alkaen. 

Merivartioston tavoitteena on rajatarkastusten sujuvoittaminen Helsingin päässä ja, että matkustajia ei jouduttaisi käännyttämään Suomen rajalla.

– Esimerkiksi loma tai muu kuin huoltovarmuuden tai yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämättömäksi katsottu työ ei oikeuta maahantuloon, vaikka matkustajalta löytyisi negatiivinen koronatestitodistus, tiedotteessa kerrotaan. 

Risteilyalusten satamassakäynti on sallittua ilman matkustajien maihinnousua.

Perustuslain mukaan Suomen kansalaisella ja Suomessa asuvalla on aina oikeus palata Suomeen, ja jokaisella on oikeus halutessaan lähteä Suomesta, ellei oikeutta ole lailla rajoitettu. Hallitus kuitenkin suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille paitsi maihin, joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista. Matkalle lähtijän pitää itse varmistaa kohdemaan senhetkiset maahantulo- ja karanteenimääräykset. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja