Mainos

Maahanmuuttovirastolta uusi Somalia-arvio: Turvapaikan saaminen vaikeutuu

Maahanmuuttovirasto on päivittänyt Somalia-maalinjauksensa.

Maahanmuuttovirasto teki samankaltaisen linjauksen Irakin suhteen viikko sitten. Suomeen tulee eniten turvapaikanhakijoita Irakista ja Somaliasta.  

Viraston mukaan erityisesti Mogadishun turvallisuustilanne on parantunut, mikä vaikuttaa ratkaisuihin turvapaikka-asioissa.

Maahanmuuttoviraston selvityksen mukaan turvallisuustilanne on parantunut edelliseen arvioon verrattuna Etelä- ja Keski-Somaliassa. Kaikkien noilta alueilta tulevien ei voida katsoa olevan henkilökohtaisessa väkivallan vaarassa.

Somalian tilanne on kuitenkin edelleen vaikea ja turvallisuustilanteen ohella suuressa osassa maata ovat haasteena muutenkin puutteelliset elinolosuhteet. 

Somaliasta tulevien turvapaikanhakijoiden joukossa on lukuisia UNHCR:n potentiaalisiin riskiryhmiin luokiteltavia ryhmiä, joiden katsotaan usein olevan kansainvälisen suojelun tarpeessa.

Yksilöllisessä arvioinnissa kiinnitetään erityistä huomiota muiden muassa naisiin ja lapsiin, seksuaalivähemmistöjen edustajiin, islamilaista sharia-lakia ja Al-Shabaabin säännöksiä rikkoviin sekä pakkovärväyksen uhreihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.