Maahanmuuttovirasto aloittaa yt-neuvottelut

Neuvottelut koskevat noin 900 virkahenkilöä eli suurinta osaa henkilöstöstä. Neuvotteluissa ei tavoitella henkilöstövähennyksiä.

Maahanmuuttovirasto tiedottaa uudistuvansa saavuttaakseen hallitusohjelman tavoitteet.

Maahanmuuttovirastossa on käynnissä organisaatiouudistus, joka sen mukaan ”vahvistaa viraston kykyä vastata hallitusohjelmassa asetettuihin tavoitteisiin”. 

– Hallitusohjelmassa asetettujen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää meiltä selkeitä vastuurooleja ja entistä vahvempaa prosessijohtamisen kyvykkyyttä. Lisäksi meidän on kyettävä kaikissa olosuhteissa vastaamaan turvallisuusympäristön muutoksiin, sanoo ylijohtaja Ilkka Haahtela tiedotteessa.

Maahanmuuttoviraston mukaan yt-neuvotteluiden piirissä on suurin osa sen henkilöstöstä. 

– Uudistuksen keskiössä on henkilöstö ja henkilöstön onnistumisen mahdollistaminen. Rakenteiden ja vastuiden on tuettava tavoitteidemme saavuttamista. Siksi henkilöstö on ollut vahvasti prosessissa mukana ja vuoropuhelua jatketaan yhteistoimintaneuvotteluiden aikana, Haahtela kertoo. 

Maahanmuuttovirastossa ei tiedotteen mukaan ole aikaisemmin käyty näin laajoja yt-neuvotteluja, joissa viraston rakenteita tarkastellaan henkilöstön, strategian ja yhteisten tavoitteiden näkökulmasta. 

Neuvotteluiden julkisena tavoitteena on lisäksii edistää työelämän laatua ja valtionhallinnon toiminnan tuloksellisuutta ja taloudellisuutta. 

Laiton maahanmuutto Eurooppaan kiihtyy jälleen: Puola ja Tshekki aloittivat tarkastukset Slovakian rajoillaan, valvonta vuotaa Balkanilla 2:08
Laiton maahanmuutto Eurooppaan kiihtyy jälleen. Juttu on lokakuulta.

Lue myös:

    Uusimmat