Maahanmuuttajan ongelma: ”Jonkun toisen tekemän typeryyden takia sinutkin leimataan”

Helsingin Tapanilassa tapahtunut, somalinuorten tekemäksi epäilty raiskaus on ollut vahvasti otsikoissa.

Vantaan kaupunginvaltuutettu Abdi Faysal kertoo MTV Uutisille, että tapaus on sytyttänyt rasistisia ilmiöitä.

-En itse ole joutunut rasismin kohteeksi eikä valtaosa väestöstä ole muutenkaan rasistisia. Mutta olen kyllä kuullut, että rasistisia viestejä on jopa kaupoissakin teipattu seiniin, toteaa parikymmentä vuotta Suomessa asunut Abdi.

Abdi huomauttaa, että hän ei tiedä Tapanilan tapauksen yksityiskohtia ja muutenkin asia on vielä tutkinnassa. Hänen kantansa tapahtuneeseen on kuitenkin yksiselitteisen tuomitseva.

-Se on kauhea ja vakava asia. Seksuaalinen väkivalta loukkaa vakavasti yksilön fyysistä ja henkilökohtaista koskemattomuutta ja kaikenlainen väkivalta pitää tuomita ja jollakin tavalla ennaltaehkäistä.

Abdi toteaa, että Suomessa asuvista Somalinuorista suurin osa on syntynyt ja kasvanut täällä ja heidän identiteettinsä on suomalainen.

-Mutta jos jokin rikos tapahtuu, niin silloin kirjoitetaankin, että kyseessä on maahanmuuttaja tai Somaliasta kotoisin oleva henkilö. Eikä kyseinen henkilö ole välttämättä edes koskaan käynytkään Somaliassa. Kun siis joku tekee tyhmyyksiä, niin samalla koko ryhmä leimataan tekijöiksi. Rikoksen tekijä on aina vastuussa tapahtuneesta, ei uhri eivätkä muut yhteisöt, hän kommentoi.

 Abdin mielestä eri ihmisryhmien väliset luokittelut pitäisi unohtaa ja keskittyä sen sijaan yhteistyön rakentamiseen. Tässä on hänen mielestään vielä paljon parannettavaa:

-Maahanmuuttajien on kotiuduttava ja oltava sopusoinnussa muun väestön kanssa ja pitäisikin kehittää yhteistä tekemistä kylissä ja kaupungeissa. Pitää osata elää yhdessä, Faysal Abdi kiteyttää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja