Maa sai uuden kuun! Henkilöauton kokoinen taivaankappale lyöttäytynyt Maan kiertoradalle

0:33
Nasa kertoi viime vuonna, että kuu kutistuu ja väreilee. Arkistovideo.

Maa on napannut kiertoradalleen pienen asteroidin, jota voi toistaiseksi kutsua pikkuiseksi kuuksi. Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan tutkijat ovat nimenneet vajaat pari viikkoa sitten havaitsemansa kohteen 2020 CD3:ksi. Se on kooltaan osapuilleen henkilöauton luokkaa, kaksi kertaa kolme ja puoli metriä.

Kuun löysivät Kacper Wierzchos ja Teddy Pryene, jotka etsivät komeettoja ja asteroideja Catalina Sky Survey -projektissa. 

Wierzchos julkaisi havainnoista kuvan Twitter-tilillään: 

Uusi taivaankappale on ollut Maan seurana jo pidempään, sillä kiertoratansa perusteella se alkoi kiertää maapalloa jo noin kolme vuotta sitten. Tutkijoiden mukaan asteroidin rata ei vaikuta vakaalta, joten se tuskin pysyy seuranamme kovinkaan pitkään.

Ennen 2020 CD3:a Maata kiertämästä on tähän mennessä havaittu aiemmin vasta yksi asteroidi. Se on nimeltään 2006 RH120 ja kiersi maapalloa vajaan vuoden vuosina 2006–2007.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ehti jo tviittamaan, ettei hänellä ole mitään tekemistä uuden pikkukuun kanssa. Musk lähetti avaruuteen Teslan Roadster-urheiluauton vuonna 2018.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.