Mainos

Luuydinkatoa sairastava Heidi, 23, joutuu viettämään sairaalassa viikkokausia – ystävältä liikuttava teko: "Tuntemattomat ihmiset haluavat ilahduttaa"

0:35

Lempääläinen Arja Rantanen on laittanut pystyyn joulukorttien keräyskampanjan sairaalassa olevan ystävänsä hyväksi. Hän halusi ilahduttaa luuydinkatoa eli aplastista anemiaa sairastavaa Heidiä, 23, jolla on edessään pitkä sairaalajakso kantasolusiirron vuoksi.

Rantanen laittoi Facebookiin viime keskiviikkona päivityksen, jossa hän pyysi ihmisiä lähettämään joulukortin tai pienen joulukoristeen Heidille.

– Näin kuvan Heidistä sairaalahuoneessaan. Katsoin, että onpa ankean näköinen paikka. Sitten ajattelin, että minäpä laitan tällaisen päivityksen, Rantanen kertoo.

Nyt tuota päivitystä on jaettu Facebookissa satoja kertoja.

– Se sai aika lailla tulta alleen. Sitä on jaettu Australiaan ja Saksaan asti, kertoo Rantanen.

Kortit piristävät ankeaa sairaalahuonetta

23-vuotiaalla Heidillä on takanaan pitkä putki sairaalahoitoja. Hän sairastui luuydinkatoon vuonna 2012. Nyt hänellä on edessään kantasolusiirto, johon solut on kerätty Heidin isältä.

Sairaalat ovat tunnetusti kalseita paikkoja viettää aikaa. Heidillä on edessään vielä pitkät viisi viikkoa osastohuoneessa. Mutta kortit tuovat piristystä päivään ja luovat värikkyyttä yhdentoista neliön sairaalahuoneen sisustukseen. Kotimaasta lähetettyjä kortteja on ehtinyt jo perille.

– Tämä oli ihana idea Arjalta. Olemme Heidin kanssa molemmat jouluihmisiä. 48 korttia olemme jo saaneet. Tänään olemme liimailleet niitä seinille, kertoo Heidin äiti Katja Korpela.

– Heidillä oli tänään vähän huono olo sädehoidon jälkeen, kun hän palasi huoneeseensa. Mutta hän liikuttui, kun sai ison pinon kortteja. Ihan tuntemattomat ihmiset haluavat ilahduttaa. Se tuo todella paljon voimia ja antaa iloa, Korpela jatkaa.

Sairaalan henkilökunta ei estänyt sisustamista

Heidin huoneessa vierailijoilla täytyy olla suojapuvut päällä ja heillä ei saa olla meneillään esimerkiksi flunssaa.

Hygieniasäännöt ovat sairaaloissa vastassa monessa asiassa, mutta kortit ovat sallittuja ja henkilökunta antoi luvan myös sisustaa Heidin huonetta niillä.

Korttien lukeminen tarjoaa myös viihdykettä pitkiin sairaalapäiviin.

– Suurin osa lähettäjistä on myös kirjoittanut, mistä he ovat kotoisin. Katselimme sitten karttaakin siinä, että mistä kaikkialta näitä tuli, ilahtunut Korpela kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja