Mainos

Julia, 22, halusi nauttia lempiravintolassaan ennen rankkojen syöpähoitojen alkua – ravintolalta huomaavainen ele

Oululaissairaalan syöpäosastolla koettiin viime viikolla koskettava hetki.

Tapaus juontaa syyskuuhun, jolloin syöpään sairastunut 22-vuotias Julia Määttä halusi käydä vielä kerran lempiravintolassaan ennen rankkojen syöpähoitojen alkamista.

– Vastustuskykyni laskee niin alas, etten saa liikkua aikoihin paikoissa, missä on paljon ihmisiä, vakavaan Burkittin lymfoomaan sairastunut Määttä kertoo.

Harmikseen hän sai tuolloin kuitenkin tietää, että ravintolassa oli juuri alkanut remontti.

– Heitin heille sitten vitsinä, että tuokaa minulle viimeinen ateria osastolle. He sitten sanoivat, että jos lupaat, ettei se ole viimeinen ateria, niin me tuomme.

Lupaus pidettiin ja viime perjantaina Oulun yliopistollisen sairaalan syöpätautien vuodeosastolla leijui Kauppuri 5 -ravintolan Teurastaja-hampurilaisaterian tuoksu.

– Ateria voitti kyllä sairaalan ruoat 100–0, Määttä naurahtaa.

Väsymyksestä arkipäivää

Noin kuukausi sitten alkaneiden syöpähoitojen myötä väsymyksestä on tullut Määtän arkipäivää. Vuosi sitten valmistuneen merkonomin elämä muuttui täysin kaksi kuukautta sitten.

– Syöpä tuli luultavasti hyljinnänestolääkkeistä, koska minulle on tehty munuaisen elinsiirto. Kaksi kuukautta sitten jalkani eivät enää kantaneet lainkaan. Lisäksi selkä ja lantioni olivat tosi kipeät. Koska tulehdusarvot olivat tosi korkealla, pääsin magneettikuvauksiin, joissa näkyi syöpäpesäkkeitä selässä ja lantioissa, Määttä huokaa.

Määttä kertoo, että lääkäri on arvioinut hoitoviikkojen loppuvan tammikuun aikana. Niitä on yhteensä 4–6.

Sulatti somekansan sydämet

Sairaalaan tuotujen herkkujen ilahduttama Määttä päätti julkaista aiheesta kiitokset Facebookin Puskaradio Oulu -ryhmään, jossa se herätti paljon huomiota.

– Olen saanut tosi paljon tsemppiä ja voimahaleja. On tosi kiva, että on lähetetty tällaisia minulle, Määttä kertoo iloisena.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.