Luuletko tehneesi huonon ensivaikutelman? Olet luultavasti väärässä, ja syynä on "tykkäämiskuilu"

Ihmiset tuppaavat aliarvoimaan sen, kuinka paljon joku muu heistä pitää!

Tuntuuko sinusta sittenkin, että ympärilläsi on pelkkiä idiootteja? Katso yllä oleva video!

Kun tapaat jonkun ensimmäistä kertaa, ajattelet luultavasti tapaamisenne lopuksi "pitääköhän tuo tyyppi minusta?" Uuden ihmisen kanssa keskusteleminen voi olla pelottavaa, koska on vaikeaa tietää, mitä uusi tuttavuus ajattelee. Moni pelkää, että "huono" ensivaikutelma kestää pitkään.

Pelot voivat kuitenkin olla täysin turhia, kertoo The Emotion Machine -sivusto: tutkimuksen mukaan ihmiset yleensä aliarvioivat sen, kuinka paljon joku muu heistä pitää! 

Tutkijat kutsuvat ilmiötä nimellä tykkäämiskuilu.

Kyllä, oikeasti keskustelukumppanisi pitää sinusta!

Tutkijat testasivat teoriaansa viidellä eri tavalla. Yhdessä kokeessa kaksi ihmistä keskusteli keskenään ja arvioi sitten, miten paljon he pitivät keskustelukumppanistaan, ja miten paljon he uskoivat hänen pitäneen itsestään.

Moni uskoi keskustelukumppanin pitäneen itsestään vähemmän kuin tämä todellisuudessa oli pitänyt.

Tutkimus julkaistiin Psychological Science -lehdessä.

Oletatko muiden keskittyvän virheisiisi? Väärin!

Myös aiemmassa tutkimuksessa on havaittu, että ihmiset olettavat muiden näkevän omat puutteensa rumempina kuin nämä todellisuudessa näkevätkään.

Uudessa sosiaalisessa tilanteessa onkin siis helpottavaa ajatella, että suurin osa tapaamistasi ihmisistä oikeasti haluaa tutustua sinuun – ja luultavasti pitää sinusta enemmän kuin luulet!

Lue myös:

    Uusimmat