Mainos

Luteet valtasivat Psykiatriakeskuksen suljetun osaston

Luteet ovat sulkeneet puolikkaan osaston Hyksin Psykiatriakeskuksessa eli entisessä Hesperian sairaalassa. Ensimmäiset syöpäläiset havaittiin suljetulla osastolla viime vuoden puolella.

Myrkytysten takia osastolla on ollut suljettuna enimmillään kolme huonetta eli kuusi potilaspaikkaa. Tällä hetkellä osaston 12 potilaspaikasta seitsemän on käytössä.

Viimeisin myrkytys osastolla tehtiin viime perjantaina. Tulosalueen varajohtaja Sami Pirkola toivoo, että se tepsisi ja kaikki potilaspaikat saataisiin käyttöön parin viikon sisällä.

- Olemme joutuneet hiljentämään toimintaa, ja se ei ole tällaiselle sairaalalle kauhean hyvä asia. Kovin pitkään paikkoja ei pitäisi alas ajettuina.

Pirkolan mukaan kukaan ei ole jäänyt ilman hoitoa luteitten takia. Potilaat on ohjattu myrkytysten ajaksi muitten sairaaloitten vastaaville osastoille.

Lutikat lienevät tulleet osastolle jonkun potilaan mukana. Sairaalassa hoidetaan myös ulkomaisia potilaita.

Pirkolan mukaan syöpäläislöytö aiheutti hämmennystä varsinkin henkilökunnalle. Potilaat eivät luteista järkyttyneet.

Helsingissä koettiin viime kesänä varsinainen lutikkapiikki. Kaupungin ympäristökeskukseen tuli huhti-syyskuun välillä kaikkiaan 35 yhteydenottoa luteisiin liittyen.

- Ihmiset matkustavat ja tuovat luteita mukanaan. Yhteydenotot lisääntyvät varsinkin isojen tapahtumien jälkeen, kertoo ympäristöneuvoja Monica Gorbatow.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.