Luopuuko OP autoilupalvelustaan? Pääjohtaja Kauppalehdelle: "80 prosenttia haluaa omistaa autonsa itse"

1:10

Kauppalehden uutisen mukaan finanssiryhmä OP on valmis luopumaan yhteiskäyttöautoja tarjoavasta DriveNow-palvelusta, mikäli sille ei riitä tarpeeksi kysyntää.

Katso pääkuvan videolta, miten autojen yhteiskäyttöpalvelu DriveNow toimii.

Euroopan johtaviin yhteiskäyttöautopalveluihin lukeutuva DriveNow-yhteiskäyttöautopalvelu on ollut OP:n tallissa 1,5 vuoden ajan. Kauppalehden mukaan OP arvioi tulevina kuukausina sekä palvelun kannattavuutta että yhteiskäyttöautojen kysyntää.

– Suomalaisista 80 prosenttia haluaa omistaa autonsa itse. Sitä paitsi kaupungeissa yhä harvemmalla nuorella on ajokortti, OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio kertoo Kauppalehdelle.

Ritakallion mukaan liikkumisen palvelut eivät istu finanssiryhmän ydintoimintaan. Siinä missä Pohjola-sairaalat liittyvät suoraan vahinkovakuutuksiin, ei yhteiskäyttöautojen ja autovakuutusten välillä ole samanlaista linkkiä.

Vaikka OP päättäisikin luopua palvelun pyörittämisestä, ei se välttämättä tarkoita DriveNow'n lähtöä Suomesta, mikäli toiminnalle löytyy jatkaja.

Onko yhteiskäyttöautoilla Suomessa kasvupotentiaalia?

DriveNow ilmoitti elokuussa lopettavansa toimintansa Tukholmassa. BMW:n omistama palvelu aloitti länsinaapurissamme kolme vuotta sitten, mutta sen suosio jäi arvioitua heikommaksi.

Elokuussa Suomen DriveNow kertoi suosion kasvavan meillä tasaisesti.

– Itse asiassa me yritämme nyt selvittää, saisimmeko Tukholmasta autoja – että voisimmeko me täällä kasvattaa toimintaamme, kun sieltä poistuu autoja käytöstä ja meillä on kasvupotentiaalia, liiketoimintajohtaja Timo Valtonen sanoi HS:lle tuolloin.

Mikä ihmeen DriveNow?

BMW:n omistuksessa oleva yhteiskäyttöautopalvelu DriveNow rantautui Suomeen keväällä 2017. Se pyrkii vähentämään tarvetta oman auton omistamiseen tarjoamalla minuuttihintaisia vuokra-autoja.

Mobiilisovelluksella käytettävä palvelu näyttää kartalla lähimmät vapaat autot. Autoa tarvitseva voi avata ovet suoraan sovelluksesta ja hypätä rattiin. Pysäköidä voi käytännössä mihin tahansa palvelun toiminta-alueella.

Toistaiseksi vain Helsingissä toimivalla palvelulla on tarjolla noin 150 BMW- ja Mini-merkkistä henkilöautoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja