Luopuisitko pääsiäishöyhenistä tänä vuonna? Tässä hyvä syy

Höyhenien sijaan pajunoksat kannattaa koristella erilaisilla nauhoilla ja papereilla, jotka ovat höyheniä eettisempi vaihtoehto. 

Pääsiäisenä koti ja pajunoksat koristellaan usein värikkäillä höyhenillä. Valitettavasti kovinkaan usein höyhenpakkauksista ei selviä, ovatko höyhenet aitoja vai synteettisiä. Tällä hetkellä monet kauppojen hyllyillä olevat höyhenet ovat peräisin oikeista linnuista, yleisimmin kalkkunoista.

Nämä koristeet valmistetaan ja tuodaan maahamme usein Kiinasta, joissa tuotantoeläinten elinolosuhteet ovat useimmiten hyvin heikot. Juuri tämän syyn vuoksi muiden koristelutapojen käyttämistä kannattaa harkita. 

Höyhenien alkuperästä harvoin tarkempaa tietoa

Ruotsalainen eläinsuojeluyhdistys on lähettänyt pyynnön lukuisille tukku- ja vähittäiskauppaketjuille synteettisiin höyheniin siirtymisestä. 

– Haluamme, että ihmisten tietoisuus kasvaa ja heidän silmänsä avautuvat höyhenten käytölle, kertoo Moa Richter Hagert ruotsalaisesta Djurens rätt-eläinsuojelujärjestöstä. 

Eläinsuojeluyhdistyksen mielestä ei ole oikein, että eläimiä kidutetaan vain sen vuoksi, että me saisimme kauniin näköisiä oksia. Yhdistys kannustaakin käyttämään vaihtoehtoisten koristelutapojen, kuten erilaisten papereita ja nauhoja. 

– Höyhenet poimitaan eläviltä linnuilta tai ne saadaan teurastuksen sivutuotteena. Monet linnut teurastetaan ulkomailla, josta ne kuljetetaan maahamme, Hagert valaisee asiaa. 

Tietoisuus höyhenien alkuperästä on tuottanut tulosta. Ruotsalaiskaupungit Luleå, Lund sekä Helsingborg ovat päättäneet olla käyttämättä höyheniä pääsiäiskoristeisiinsa tänä vuonna. Kaupungit kertovat jättäytyvänsä höyhenien käytöstä eläinten hyvinvointiin liittyvistä syistä, sillä koko kaupungin koristeleminen vaatisi hyvin paljon höyheniä. 

Juhli pääsiäistä suklaan voimin! Tässä hyvä keino Mignon-munan avaamiseen:

Lähde: Expressen 

Lue myös:

    Uusimmat