Mainos

Luonto-ohjelmien 90-vuotias "isä" David Attenborough saa oman nimikkofossiilin

90-vuotissyntymäpäiväänsä viime vuonna juhlinut sir David Attenboroughilla on jo ennestään iso liuta nimikkoasioita, kuten hänen mukaansa nimetty kärsäkäs ja dinosaurus. 

Nyt tutkijat Oxfordin, Leicesterin, Yalen ja Imperial College Londonin yliopistoista ovat muistaneet ensimmäisen kerran vuonna 1950 BBC:lla työskennellyttä ja tutkijana uran tehnyttä sir David Attenboroughia nimikkofossiililla. Muun muassa brittilehti The Telegraph on uutisoinut asiasta. 

Attenboroughin nimeä tulevaisuudessa kantavaa fossiilia kuvaillaan brittijulkaisun jutussa katkaravun ja ravun välimuodoksi. Fossiili on löytynyt Herefordshiresta läheltä Englannin ja Walesin rajaa. 

430 miljoonaa vuotta vanha fossiili on saanut nimen Cascolus ravitis. Nimen alkuosa on vastine vanhan englannin kielen sanoille, jotka muodostavat yhdessä nimen "Attenborough".​​​​​​​

Yale-yliopiston professori Derek Briggs kuvailee fossiilin nimeämistä Attenboroughin mukaan seuraavasti. 

– On mahtavaa pystyä nimeämään merkittävä brittifossiilli sir David Attenboroughin mukaan, joka on tehnyt valtavasti työtä maapallon monimuotoisuuden suojelemisen eteen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.