- 2 pss kuivattuja luomukeittojuureksia
- 12 dl vettä
- 2-2 1/2 luomukasvisliemikuutiota
- 3 dl luomukuohukermaa tai maitoa
- 1 rkl luomuperunajauhoja
- ripaus suolaa
- 1 tl luomumustapippuria
Pehmennä keittojuureksia vedessä noin 20 minuuttia. Kiehauta kasvisliemessä 10-15 minuuttia. Sekoita jauhot kermaan tai maitoon. Lisää seos kattilaan ja anna kiehua vielä 5-10 minuuttia. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla.
Keitto maistuu myös kastikkeena esim. pihvien ja perunoiden seuralaisena.
Vinkki:
Voit lisätä 0,5 dl luomuriisiä keittoon, jos haluat siitä ruokaisampaa. Lisää ne keittoon pakkauksessa ilmoitetun kypsymisajan mukaan.