Luolaan jääneet thaimaalaispojat yrittivät kaivaa tietä ulos – valmentaja huolestui juoksevan veden äänestä: "Emme voineet odottaa, että meidät löydetään"

Koskettava videotervehdys sairaalasta: Thaipojat lähettävät kiitoksensa 1:12

Thaimaassa Tham Luangin luolassa 18 päivää loukussa ollut juniorijalkapallojoukkue astui julkisuuteen ensimmäisen kerran tänään. Tiedotustilaisuudessa jalkapallojoukkueen valmentaja kertasi luolan sisäisiä tapahtumia ja syitä, miksi he joutuivat luolan sisään.

Jalkapallojoukkue päätyi luolan sisään, koska kukaan heistä ei ollut ennen käynyt luolassa. Aikaisempien tietojen mukaan joukkue päätyi luolaan juhlimaan yhden jäsenen syntymäpäivää, mutta valmentajan mukaan tämä ei ollut totta.

Luolaa noin tunnin ajan tutkineet jalkapalloilijat päättivät suunnata takaisin luolasta, kun he huomasivat luolan veden määrän nousseen. Paluumatkalla he huomasivat olleensa jumissa ja päätyivät etsimään suojaisaa paikkaa, jonne jäädä luolan sisällä.

Jalkapallojoukkueella ei ollut luolassa yhtään ruokaa. He joivat vettä, jota valui luolan seinistä.

– Löysimme luolasta suojaisan paikan jossa nukkua. ennen kuin menimme nukkumaan, rukoilimme. Uskoin, että seuraavana aamuna vesi olisi laskeutunut, valmentaja Ake kertoi medialle ensimmäisestä yöstä luolassa.

Veden ääni sai huolestumaan

Jalkapallojoukkue ehti viettää kymmenen päivää luolan sisällä, ennen kuin heidät lopulta löydettiin.

Jalkapallovalmentaja kertoi huolestuneensa, kun hän kuuli veden juoksevaa ääntä luolan sisällä. Ymmärtäen, että se tarkoitti vesirajan nousevan nopeasti, hän käski joukkueen etsiä korkeampaa kohtaa luolan sisällä.

Valmentaja pyysi joukkuetta kaivamaan luolan sisällä potentiaalista ulospääsytietä.

– Yritimme kaivaa tietämme ulos, koska ajattelimme, ettemme voi jäädä odottamaan sitä, että meidät löydetään. 

Lue myös:

    Uusimmat