Mainos

Jalkapallojoukkueen valmentaja kertoi medialle, miksi pojat menivät luolaan – Ensimmäisenä yönä hän rukoili: "Uskoin, että seuraavana aamuna vesi olisi laskeutunut"

1:23:23

Thaimaassa luolaan loukkuun jäänyt jalkapallojoukkue astui ensimmäistä kertaa julkisuuteen. Tiedotustilaisuuteen osallistuivat 12 luolasta pelastettua thaimalaispoikaa sekä useita heidän pelastukseensa osallistuneita tahoja.

Jalkapallojoukkueen valmentaja kertoi, kuinka he joutuivat luolan sisälle. Tiedotustilaisuudessa kerrottiin myös, että ensitiedoista poiketen pojat olivat uimataitoisia. 

Jalkapallojoukkueen valmentaja kertoi, että koko joukkue halusi mennä luolaan. He eivät koskaan olleet käyneet yhdenkään luolan sisällä. He näkivät veden nousevan ja päättivät poistua luolasta.

Takaisin palatessa he huomasivat olleensa loukussa. Heidän täytyi kastua ja uida.

– Emme ymmärtäneet kuinka korkealle vesi pystyi nousemaan, jalkapallojoukkueen valmentaja Ake kertoi.

Jalkapallojoukkueella ei ollut luolassa yhtään ruokaa. He joivat vettä, jota valui luolan seinistä.

– Löysimme luolasta suojaisan paikan jossa nukkua. ennen kuin menimme nukkumaan, rukoilimme. Uskoin, että seuraavana aamuna vesi olisi laskeutunut, Ake kertoi medialle ensimmäisestä yöstä luolassa.

"Se oli ihmeellinen hetki"

Tiedotustilaisuudessa media halusi tietää hetkestä, kun brittiläinen sukeltaja löysi pojat luolasta kymmenen päivän jälkeen. Poika, joka vastasi sukeltajalle englanniksi, vastasi median kysymykseen.

– Kuulimme ääntä, emmekä voineet uskoa, että joku puhui. Kun hän lähestyi minua, tervehdin häntä. Olin yllättynyt, että mies ei ollut thaimaalainen. Se oli ihmeellinen hetki, Dull kertoi.

Brittisukeltaja kysyi Dullilta, montako poikaa luolassa oli. Dull vastasi sukeltajalle englanniksi, että luolassa oli 13 henkeä. 

– Mahtavaa, brittisukeltaja vastasi Dullille.

"Lupaan olla hyvä kansalainen"

Pojat saivat tiedotustilaisuudessa kertoa, mitä he oppivat ajastaan luolan sisällä. Jalkapallojoukkueen valmentaja vastasi ensimmäisenä.

– Arvostan syvästi kaikkien teidän kiltteyttänne. Me käytämme elämämme arvokkaasti, koska olemme kokeneet järkyttävän tapahtuman. Meidän on oltava varovaisempia ja arvoitava, mitä voimme tehdä.

Yksi jalkapallojoukkueen nuorista kertoi, että hän lupaa olla hyvä kansalainen.

– Tahdon jatkaa kohti unelmiani, haluan edelleen jalkapallon ammattilaispelaajaksi sekä olla Navy SEAL, yksi pojista kertoi.

Valmiita palaamaan kotiin

Pelipaitoihin pukeutuneet 12 juniorijalkapalloilijaa vilkuttivat iloisesti medialle ennen tiedotustilaisuuden alkua.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin poikien fyysisestä ja henkisestä terveydestä. Lääkärin mukaan pojat ovat nyt valmiita palaamaan kotiin.

Lääkärin mukaan sairaalassa olo on parantanut heidän terveyttään ja heidät on tutkittu mielenterveyden osalta.

Sairaalan johtaja kertoi tiedotustilaisuudessa, että poikien verikokeet näyttivät normaaleilta ja he ovat saaneet kolme kiloa lisää painoa sairaalassa.

Tiedotustilaisuuden jälkeen mediarauha

Uutistoimisto AFP:n mukaan tiedotustilaisuuden jälkeen pojat palaavat takaisin perheidensä luo. Pressitilaisuuden tarkoitus on antaa medialle mahdollisuus kysyä kysymyksiä pojilta liittyen thaimaan luolapelastukseen.

– Media saa kysyä heiltä nyt kysymyksiä, jonka jälkeen he palaavat takaisin normaaliin arkeen, ilman, että media häiritsee heitä, Thaimaan hallinnon tiedotuspäällikkö Sunsern Kaewkumnerd kertoi AFP:lle.

Toimittajien esittämät kysymykset on tarkastettu etukäteen lastenpsykiatrin toimesta varmistaakseen, että ne eivät ahdista luolasta pelastettuja poikia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.