Mainos

Lumivyöryt hautasivat Alpeilla

Euroopan hiihtokeskukset kärsivät tänään lumivyöryistä, jotka hautasivat useita ihmisiä alleen Italiassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

Lumivyöry Itävallassa

Kaikkiaan kuusi ihmistä hautautui lumivyöryn alle Davosin hiihtokeskuksessa Sveitsin Alpeilla. Heistä kolme sai surmansa ja kaksi loukkaantui. Kuudes pelastettiin erikoiskoulutettujen koirien avulla. Kyseessä oli nainen, joka mahdollisesti laukaisi vyöryn menemällä merkityn laskettelualueen ulkopuolelle. Poliisi piti kuitenkin mahdollisena, että 200 metrin leveän vyöryn alla on vielä muita ihmisiä.

Aurinkomatkoista ja Tjäreborgista kerrottiin illalla, että Davosissa olevat matkatoimistojen asiakkaat ovat turvassa. Aurinkomatkoilla on kohteessa vajaat 40 matkailijaa, joiden kerrottiin olevan turvassa hotelleissaan. Matkatoimisto ei tässä vaiheessa aio ryhtyä kuljettamaan turisteja kotimaahan muuta kuin siinä tapauksessa, että joku sitä haluaa. Val di Mazian alueella Pohjois-Italiassa menetti kolme naista - kaksi saksalaista ja italialainen - henkensä lumivyöryssä tänään.

Kaksi muuta laskettelijaa loukkaantui, yksi - saksalainen mies - vakavasti, kertoi poliisi Malles Venostan kaupungissa Itävallan rajan lähellä. Saksalaisen 15-vuotiaan pojan kerrottiin olevan illalla kateissa Kössenissä Itävallassa lumivyöryn jälkeen. Sankt Antonin lähellä sattui tänään iltapäivällä uusi lumivyöry, mutta illalla ei vielä tiedetty, oliko kukaan jäänyt lumen alle.

Sveitsiläiset meteorologit ovat jo aikaisemmin varoittaneet, että viime päivien runsaat lumisateet ovat nostaneet lumivyöryvaaran huippuunsa. Myös itävaltalaiset lumivyöryasiantuntijat tähdensivät, että uusien vyöryjen vaara oli tänään edelleen suuri.
(STT-Reuters-AFP-AP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.