Lumivyöryjen todennäköisyys Lapissa huomattava – näin hotelli valmistautuu mahdolliseen vyöryyn

Ilmatieteen laitos varoitti aiemmin tällä viikolla, että lumivyöryjen todennäköisyys Lapissa on huomattava kuudella tunturialueella.

Lapland Hotelsin hiihtokeskuksista tiedotetaan, että tilannetta seurataan tarkkaan ja varoituksia jaetaan etenkin luonnonvaraisilla rinteillä laskeville vapaalaskijoille. Hoidetuilla rinteillä laskijoilla ei ole vaaraa, mutta vapaalaskijan on tunnettava riskit.

Ennusteet pohjautuvat päivittäisiin paikallisiin mittauksiin ja havaintoihin, oman ennustealueen maaston vankkaan tuntemukseen kesällä ja talvella sekä historiatietoon aiempina vuosina tapahtuneista vyöryistä.

– Olemme kartuttaneet tietoa, taitoa ja käyneet koulutuksia lumiturvallisuuteen liittyen jo vuodesta 1996 lähtien. Vapaaehtoisuuteen perustuva työmme nojaa omaan vahvaan kiinnostukseemme ja haluun kehittää asiantuntemusta Suomessa, lumiturvallisuuden asiantuntija ja Ylläs-Skin rinnetoimenjohtaja Tuomo Poukkanen kertoo tiedotteessa.

Erityisen runsasluminen talvi Lapissa on osaltaan lisännyt hieman vyöryn vaaraa. Lumivyöryennustetiimin toimesta havaittuja lumivyöryjä on tänä vuonna Ylläksellä ollut kolme ja Pallaksella ainakin yksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja