Lapissa kireää pakkasta – kuluvan talven pakkasennätys rikki

Tämän talven pakkasennätys meni maanantai-iltana uusiksi Utsjoen Kevojärvellä. Mittarilukema näytti siellä 38,8:aa miinusastetta, kertoi Ilmatieteen laitos.

Muutenkin Lapissa pakkanen oli maanantaina kireää.

Alkuviikosta sadealue liikkuu Suomen yli pohjoiseen, ja ajokelit voivat olla vaarallisia suurimmassa osassa maata, arvioi Ilmatieteen laitos. Sekä maan länsiosissa että idässä on tiistai-iltaan asti luvassa pilvistä säätä, ajoittaista lumisadetta ja paikoin jäätävää tihkua.

Vaarallinen ajokeli

Lämpötilat kohoavat idässä enimmillään nollan tuntumaan ja lännessä plussan puolelle, ja lauhinta säätä on luvassa maan lounaisosiin. Pakkaset jatkuvat kireinä Lapissa, mutta tiistaina lämpötilat kohoavat jonkin verran myös maan pohjoisosissa.

Lämpötilat nousevat 10–20 pakkasasteen välille Etelä- ja Länsi-Lapissa. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa noustaan paikoin yksinumeroisten pakkasasteiden puolelle.

Mahdollisesti vaarallisten ajokelien varoitukset ovat voimassa tiistaina suurimmassa osassa maata Lapista etelään. Pohjois-Itämerellä ja Saaristomerellä ovat tiistaina voimassa tuulivaroitukset.

Lue myös:

    Uusimmat