Mainos

Lumisateet yleistyvät etelässä, pahin edessä perjantaina - katso ennuste

Lumisateet yleistyvät lounaan ja etelän rannikkoalueella torstaita kohden. Tämän hetken ennusteen mukaan eniten lunta pyryttää perjantaina, jolloin sateet leviävät laajemmalle maan eteläosaan. Liikenteessä on syytä varautua huononevaan ajokeliin.

Lunta ja räntää on jo satanut paikoin lounaassa ja etelässä.

– Hajanaisia, paikoin voimakkaita lumikuuroja voi jatkossa tulla milloin tahansa rannikolla. Keskiviikkona eniten satelee rantaviivalla Helsingistä länteen, ennustaa MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Runsaimmat lumisateet pysyttelevät näillä näkymin vielä keskiviikkona ja torstaina Suomen eteläpuolella.

– Ennusteen mukaan sakea lumipyry saapuu Etelä-Suomeen toden teolla perjantain vastaisena yönä. On kuitenkin mahdollista, että paikallisesti hyvin voimakkaita lumikuuroja saadaan etelärannikon tuntumassa jo keskiviikkona ja torstaina.

Lumisateen reitin ja määrän tarkka ennustaminen on nyt vaikeaa, mutta lunta kertynee paikoin runsaasti.

– Varsinainen saderintama näyttää pysyttelevän vielä torstainakin Suomen eteläpuolella, mutta lämmin meri ja kylmä ilma ovat yhdistelmä, joka jo sinällään mahdollistaa sakeat lumikuurot. Myös tuulensuunta suosii rantaviivan tuntumassa voimistuvia lumikuuroja, toteaa Miina Manninen.

Idänpuoleinen tuuli on voimistumassa perjantaita kohden. Jo torstaina Suomenlahdella tuuli on kovaa ja puuskissa jopa myrskyisää.

– Perjantaille ajoittuvat sekä pahin lumipyry, että voimakkain tuuli, jotka yhdessä muuttavat ajokelin erittäin huonoksi.

Perjantaina sadealue voi kattaa koko Etelä-Suomen. Sateet voivat yltää aina Jyväskylän korkeudelle asti. Pohjoisempana sää jatkuu kylmänä ja osin kirkkaana.

Lumisateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolta löytyvät lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesäätiedot sekä kelikamerat.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.