Lumisateet kiidättivät ostoksille: Klarnan ostodata paljastaa, mitä suomalaiset ostivat joulukuussa – "Ei ihme"

Kuinka saada lumeen juuttunut auto irti oikein ja turvallisesti? 4:40
KATSO MYÖS: Lapio käyttöön! Kuinka saada lumeen juuttunut auto irti oikein ja turvallisesti?

Etelä-Suomen lumisateet saivat suomalaiset lapio-ostoksille. Myös talvivaatteiden myynti kasvoi Klarnan ostodatan mukaan.

Ostorahoituspalveluja tarjoavan Klarnan ostodata paljastaa, että joulukuun runsaat lumet ovat näkyneet myös suomalaisten ostoksissa. Datassa verrattiin Klarnan talvi- ja talviurheiluvarusteiden verkkomyyntiä Suomessa 4.–11.12. ja 20.11.–3.12. välillä.

Kasvaneet hanget hälyttivät monet suomalaiset huomaamaan, ettei autoa kaiveta hangesta käsipelillä. Ostodatan mukaan lapioiden myynti kasvoikin joulukuun kahdella ensimmäisellä viikolla 95 prosenttia verrattuna marraskuun loppuun.

– Joulukuun alku on ollut poikkeuksellisen runsasluminen, joten ei ihme, että moni on suunnannut lapio-ostoksille viimeistään tässä vaiheessa vuotta, kertoo Klarna kuluttaja-asiantuntija Carl Lindahl tiedotteessa.

Lumentulo yllätti suomalaiset myös helmikuussa, jolloin suomalaiset kiirehtivät myös ostoksille ja lumityökalut ja muut lumitarvikkeet tekivät kauppansa.

Myös nämä tuotteet tehneet kauppansa

Hankien kasvaminen ja pakkaset näkyivät myös pukeutumiseen liittyvissä ostoksissa. Neuleiden myynti kasvoi joulukuussa 127 prosenttia, laskettelulasien 65 prosenttia ja fleece-leggingisien 47 prosenttia.

Viime helmikuussa kerroimme huippumuodikkaasta balaclavasta, jonka myynti on kasvanut nyt 137 prosenttia, kun katsottiin verkkomyyntiä Klarnan ostodatan perusteella Suomessa 4.–11.12. verrattuna ajanjaksoon 9.10.–15.10.

Mikä on balaclava? Juttu jatkuu videon alla.

Rantautuuko Balaclava-trendi Suomeen? 2:03
Balaclava on pään ja kaulan peittävä lämmin huppu tai niin kutsuttu "kypärämyssy".

Korvaläppien myynti kasvoi 55 prosenttia, ranteenlämmittimien 26 prosenttia, lapasten 69 prosenttia ja laskettelulasien huimat 469 prosenttia niin ikään katsottaessa verkkomyyntiä Suomessa 4.–11.12. verrattuna aikaväliin 9.10.–15.10.

Lähde: Klarna

Lue myös:

    Uusimmat