Ruotsissa kolmoiskatastrofi: Tulvia, lumikaaosta ja äärimmäistä kylmyyttä

Ruotsissa on annettu lumi- ja tulvavaroituksia. Lisäksi kovat pakkaset ovat haitanneet julkista liikennettä.

Pohjois- ja Etelä-Ruotsissa elohopea on pudonnut paikoin jopa -30 pakkasasteeseen. Rapsakat pakkaset ovat hankaloittaneet muun muassa junien ja linja-autojen liikkumista, kirjoittaa ruotsalaislehti Expressen.

Luulajan ja Kiirunan välinen junaliikenne on ollut keskeytettynä maanantaista lähtien. Linja-autojen kulkua taas on vaikeuttanut niissä käytetty dieselpolttoaine, joka on tarkoitettu käytettäväksi alle -35 asteen pakkasissa.

Loppuviikosta pakkasen arvellaan kiristyvän. Ruotsin ilmatieteen laitos SMHI on varoittanut, että pakkanen saattaa tällä viikolla kiristyä paikoin jopa -40 asteeseen.

Dalslandissa Länsi-Ruotsissa on annettu lumivaroitus, ja lunta on tullut paikoin jopa puoli metriä. Paikallinen lumenauraaja kuvailee tilannetta pahimmaksi lähes 15 vuoteen.

SMHI varoitti uudenvuodenpäivänä vaikeista ajo-olosuhteista erityisesti maaseudulla, jossa tiet ovat saattaneet olla auraamatta.

Ruotsin eteläisimmässä läänissä Skånessa taas on annettu tulvavaroituksia. Viime päivien sää on aiheuttanut tulvia ainakin Ringsjön-järven rannoilla.

Paikallinen pelastuspalvelu kertoo, että se ei voi tehdä muuta kuin pumpata tulvavettä pois.

Ringsjön on Skånen toiseksi suurin järvi.

Lue myös:

    Uusimmat