Kuvat näyttävät, kuinka hurjat jäljet maantiesortuma jätti Ruotsissa – "Näin puiden kaatuvan ja maan vain liukuvan pois"

Ilmakuva näyttää Ruotsin maantiesortuman valtavat tuhot 1:45
Ilmakuva näyttää Ruotsin maantiesortuman valtavat tuhot

Ruotsissa maantie E6 on sortunut Stenungsundin kohdalla Göteborgin lähellä rankkojen sateiden jälkeen.

Tuntematon määrä ajoneuvoja on ajanut muutaman sadan metrin levyiseen kuoppaan E6-maantiellä. Ruotsalaismedia TV4 kertoo kolmen ihmisen loukkaantuneen.

– Uusien maanvyöryjen riskiä ei voida sulkea pois, sanoo hälytys- ja johtamisoperaattori Lidia Bradaric pelastuspalvelusta.

Hälytys tuli pelastuslaitokselle kello 01.45 lauantain vastaisena yönä. Vaurioalue on noin 150 metrin pituinen alue E6-tiellä sekä pohjois- että eteläsuunnassa. Tietä sortui noin 150 metriä kumpaankin suuntaan.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan koko sortuma-alue on halkaisijaltaan noin 500 metriä.

Poliisin edustajan Fredrik Flybergin mukaan poliisilla ei vielä aamulla ollut tiedossa, onko joillakin sairaalaan viedyistä vakavia vammoja. Lisäksi useita ihmisiä oli hoidettu paikan päällä pienempien vammojen vuoksi.

Alueella on myös liikerakennuksia, kuten bensiiniasema ja hampurilaisravintola, jotka ovat vaurioituneet sortumassa.

Sortuman syy ei heti tapahtuman jälkeen ollut tiedossa. Alueella on satanut viime päivinä rankasti.

– Tie on kokonaan suljettu molempiin suuntiin, ja se pysyy suljettuna pitkään, kertoo Lidia Bradaric  pelastuslaitoksella Suur-Göteborgissa lauantaiaamuna.

Myös yksi sivutie on vaurioitunut ja suljettu.

Romahdus järkytti silminnäkijöitä

Michail Romanescu oli yksi useista kuljettajista, jotka olivat pysäköineet kuorma-auton alueelle, kun romahdus tapahtui lauantai-iltana.

– Olen vain onnellinen, että seison tässä vahingoittumattomana, Romanescu sanoi DN:lle.

Hänen kollegansa kertoi DN:lle, että hän heräsi ja tunsi kaiken liikkuvan ympärillään.

– Näin puiden kaatuvan ja maan vain liukuvan pois. Hampurilaisravintola on täysin tuhoutunut, talo on siirtynyt ainakin viisi metriä, hän kertoo.

 

Lue myös:

    Uusimmat