Mainos

Lumipyry haittaa liikennettä viikonloppuna, etelään myös vesisateita

Viikonloppuna runsaita sateita kulkee Suomen läpi. Pohjoiseen kertyy reippaasti lisää lunta. Etelässä lumisateet muuttuvat vedeksi ja rännäksi ja sulattavat paikoin lumia.

Perjantaina pohjoisessa sataa lunta ja ajokeli on huono. Etelämpänä tulee paikoin lumikuuroja, lounaassa kuurot voivat olla sakeita.

Lauantai on pohjoisessa pitkästä aikaa poutainen päivä. Pakkanen kiristyy niin, että Etelä-Lapissa ollaan -10 asteen tienoilla, Pohjois-Lapissa paikoin -20 asteessa. Etelässä on yhä lauhaa ja sateita tulee lauantaina monessa olomuodossa.

– Sateet alkavat päivällä lumena ja räntänä etelässä, illalla sataa maan etelä- ja keskiosassa. Sade muuttuu vedeksi etelässä ja sunnuntain vastaisena yönä vettä voi tulla reilustikin. Se tietää, että maa voi olla paikoin musta sunnuntaina. Sunnuntain vastaisena yönä sade voi käydä räntänä tai vetenä Pori–Savonlinna-linjalla saakka, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Sateet jatkuvat sunnuntaina ja sadealue kulkee sunnuntain aikana kohti pohjoista. Etelässä ja idässä sateet tulevat vetenä, räntänä ja lumena. Pohjoisessa lunta voi jälleen kertyä paikoin 15 senttimetriä. Sähkökatkot ovat mahdollisia.

Pohjoisessa on tällä viikolla tullut jo runsaita lumimääriä. Maanantaista perjantaiaamuun eniten uutta lunta oli satanut Torniossa, 32 senttimetriä. Pudasjärvellä ja Rovaniemellä uutta lunta on tullut tällä viikolla jo 30 senttimetriä.

Eniten lunta oli aamun lumensyvyysmittauksissa Ristijärvellä ja Puolangalla, 108 senttimetriä. Myös Suomussalmella oli ylitetty metrin raja, kun lunta oli 107 senttimetriä.

Ensi viikolla sää näyttäisi kylmenevän.

Viikonlopun paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.