Lumimyrsky iski Yhdysvaltain itärannikolle – useita kuollut

Jonas-lumimyrsky koettelee Yhdysvaltoja 0:51

Yhdysvalloissa talvimyrsky Jonas on vaatinut jo ainakin kahdeksan ihmisen hengen. Talvimyrskyn odotetaan tuovan itärannikolle ja etenkin Washingtoniin ja Baltimoreen useita kymmeniä senttejä lunta.

Lumiennätykset uusiksi Yhdysvalloissa 1:50

Lumisade alkoi aikaisin perjantaina iltapäivällä paikallista aikaa. Uutistoimisto Reutersin mukaan kuusi ihmistä on kuollut lumisateen aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa Arkansasin, Tenneseen ja Kentuckyn osavaltioissa. Uutiskanava CNN:n mukaan myräkässä on kuollut kahdeksan ihmistä. Pelkästään Pohjois-Carolinassa kaksi ihmistä on saanut surmansa liikenneonnettomuuksissa yöllä.

Virginian osavaltion poliisi on kertonut, että eilen osavaltiossa raportoitiin liki tuhannesta liikenneonnettomuudesta.

Suurinta myräkkää odotetaan Washington DC:iin, jossa saattaa tulla jopa 60 senttiä lunta lauantaihin mennessä. Myös New Yorkiin on ennustettu noin 30 senttimetriä lunta. Ennusteet lupaavat myös rajuja tuulia. Myrskyn reitillä arvellaan asuvan noin 85 miljoonaa ihmistä.

Yli 7000 lentoa on peruutettu eilen ja tältä päivältä, kertoo lentosivusto FlightAware.com. Lisäksi tuhansien lentojen odotetaan olevan myöhässä.

Jos lumisade-ennuste pitää paikkansa, Washingtonissa voi sataa ennätyksellisen paljon lunta. Viimeksi vuonna 2010 pääkaupunkiin satoi 45 senttimetriä lunta, mutta ennätys on vuodelta 1922, jolloin Kinckerbocker-niminen myrsky toi alueelle 71 senttimetrin lumikerroksen.

Lue myös:

    Uusimmat