Lumilautailija vammautui vakavasti lasketteluonnettomuudessa Rukalla – poliisi on aloittanut rikostutkinnan

0:17
Katso video: Rukalla kuvatusta yhteisvoltista tuli viraali videohitti!

Kuusamon poliisi on aloittanut rikostutkinnan Rukan hiihtokeskuksessa joulukuun lopussa tapahtuneesta lasketteluonnettomuudesta. 

Rikosnimikkeet saattavat tutkinnan aikana muuttua, mutta tällä hetkellä poliisi epäilee asiassa vammantuottamusta ja vaaran aiheuttamista. Asiasta kertoo MTV Uutisille tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Tuulenkari

– Poliisille on tehty tapauksesta tutkintapyyntö jo olemme aloittaneet tutkinnan. Kyse on siitä, että toinen laskettelija on laskenut kovalla vauhdilla toisen päälle. 

Onnettomuus tapahtui Rukalla Mastorinteessä keskiviikko-iltana 30. joulukuuta. Suksilla laskenut laskettelija törmäsi kovalla vauhdilla lumilautailijaan, joka oli onnettomuushetkellä paikallaan rinnealueella.

Tutkinnanjohtajan mukaan tutkinta on toistaiseksi erittäin alkutekijöissä, joten hän ei tässä vaiheessa kommentoi asianosaisten ikää, sukupuolta ja asuinpaikkakuntia.

Metrien ilmalento

Uhri kuljetettiin vakavasti loukkaantuneena hoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Ilta-Sanomien mukaan uhri on 27-vuotias mies, joka sai törmäyksessä aivoruhjeen ja selkärankamurtuman. Poliisi vahvistaa, että kyse on vakavista vammoista.

Uhrin kanssa rinteessä ollut ystävä kertoo IS:n haastattelussa, että törmäys osui uhria suoraan selkään.

– Ystävältäni meni heti taju, hän lensi ilmassa 1,5 volttia noin 10–12 metrin päähän. Ensimmäinen reaktioni oli, että nyt kävi todella pahasti. Aivan kuin auto olisi ajanut suojatiellä jalankulkijan päälle, pamaus oli todella älytön, ystävä kertoo haastattelussa.

Terveystietojen salassapitoon vedoten tutkinnanjohtaja ei kommentoi, onko uhri jo päässyt pois sairaalasta. Myös päällelaskija loukkaantui, mutta lievemmin.

Tutkinnallisista syistä poliisi pitää omana tietonaan myös sen, onko virkavalta tavoittanut epäiltyä ja onko mahdollisia kuulusteluja jo tehty. Tuulenkari ei ota kantaa siihen, missä paikkakunnilla asianosaiset ovat kirjoilla.

– Kyse on todella ikävästä tapahtumasta. Ensi viikolla olemme saaneet edistettyä tutkintaa enemmän, Tuulenkari sanoo.

Rinteisiin lisättiin kylttejä

Rukan paikallisjohtajan Matti Parviaisen mukaan onnettomuus tapahtui tasaisessa ja näkyvyydeltään erinomaisessa rinteessä. 

Hiihtokeskuksessa on onnettomuuden jälkeen pohdittu, kuinka asiakkaiden turvallisuutta kyettäisiin kohentamaan entisestään ja vaaratilanteilta ja onnettomuuksilta vältyttäisiin.

– Olemme miettineet, miten asiakkaat saataisiin huolehtimaan entistä paremmin omasta vastuusta ja turvallisuudesta, kuten siitä, että laskun aikana vauhti on koko ajan hallinnassa ja ylhäältä tuleva väistää alhaalla olijaa, Parviainen sanoo.

– Ainoa keino tähän on tiedottaa lisää ihmisiä. Olemmekin nyt laittaneet rinnesäännöistä kertovia kylttejä vielä enemmän näkösälle etenkin niille paikoille, joista rinteisiin tullaan. Tuloalueilla on suurin todennäköisyys sille, että asiakkaat lukevat nämä kyltit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja