Ohitustilanne laskettelurinteessä meni karmealla tavalla pieleen, iäkäs mies menehtyi – poliisi selvitti Pyhätunturin onnettomuuden kulun

Pyhätunturilla, Pelkosenniemellä, sattui viime tiistaina onnettomuus, jossa iäkäs laskettelijamies menetti henkensä. Poliisi on selvittänyt tapahtumien kulkua, eikä epäile rikosta tapahtuneen.

Lapin poliisilaitoksen mukaan iäkäs mies asui pääkaupunkiseudulla. Hän oli kokenut laskettelija, joka on tuntenut myös Pyhätunturin poliisin mukaan erittäin hyvin.

Onnettomuuspaikka sijaitsi kahden rinteen yhtymäkohdassa rinnealueen alaosassa. Molemmat rinteet olivat vaikeustasoltaan mustia, eli vaikeita. Toinen niistä oli ylläpidetty ja toinen luonnonluminen rinne.

Ohitustilanne meni pieleen

Iäkäs mies lasketteli alas ylläpidettyä rinnettä, poliisin mukaan alempana laskeneita nopeampaa vauhtia. 

Rinteessä syntyi ohitustilanne, jossa tämä nopeaa vauhtia lasketellut iäkäs mies joutui liian lähelle edelläolijaa ja joutui tekemään väistöliikkeen luonnonlumisen rinteen puolelle. 

– Luonnonlumirinteessä mies on menettänyt laskunsa hallinnan ja kaatunut pyörien osin ilmassa muutamia kymmeniä metrejä rinnettä alas, Lapin poliisista kerrotaan.

Paikalla olleet henkilöt hälyttivät välittömästi apua ja menivät auttamaan miestä. Hän kuitenkin menehtyi onnettomuuspaikalle ensihoidosta huolimatta.

Sään ei uskota vaikuttaneen

Poliisin selvityksen mukaan iäkäs mies käytti asianmukaista suojausta kuten kypärää ja selkäpanssaria. Sääolosuhteet olivat pilviset ja tunturin yläosasta sumuiset, mutta sen ei uskota vaikuttaneen tilanteeseen.

– Kellään muulla rinteessä olleella laskettelijalla ei katsota olevan vastuuta onnettomuuden tapahtumissa, poliisista todetaan.

Poliisi jatkaa asian selvittelyä kuolinsyytutkintana, josta ei tiedoteta enempää. Laskettelukeskusten rinteiden turvallisuutta valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja