Mainos

Lumi ja Pyry valmiina kohtaamaan yleisönsä – pandoille soitettu "totutusääniraitaa", jotta osaavat varautua ihmismassoihin

2:16

Lumi ja Pyry, kiinalaisilta nimiltään Jin Bao Bao ja Hua Bao, ovat valmiina kohtaamaan suomalaiset faninsa ja lumihanget loistokuntoisina, kun Ähtäri Zoon ovet avautuvat yleisölle ensi viikon lauantaina.

– Eläinten puolesta odotukset ovat ylittyneet, jopa paremmin kuin itse ajattelin. Eli tosi hyvin ovat kotiutuneet, ja ruoka on maistunut. Paino ei ole noussut, mutta mikä tärkeintä, ei ole myöskään laskenut, pandojen hoitaja Anna Palmroth kertoo.

Pandat ovat pysyneet myös aktiivisina.

– Välillä istutaan vesipurossa ja läiskytellään vedessä ja käydään kylpemässä. Sitten leikitään lempileluilla kumipalloilla. Kun pandatalon ovet avataan, se on uusi tilanne niin pandoille kuin niiden hoitajillekin.

– Pandoille on uusi juttu, kun he pääsevät ulkotarhoihin. Todennäköisesti ne keskittyvät enemmän lumeen kuin yleisöön.

– Tietysti toivomme, että ihmiset pysyisivät rauhalllisina ja melko hiljaa, ettei tulisi hirveätä meteliä, koska se on stressitekijä pandoille, Palmroth sanoo.

"Näemme varsin leikkisää menoa"

Elänlääkäri Heini Niinimäki kertoo, että pandoille on myös soitettu kaiuttimista "totutusääniraitaa", jotta ne osaisivat hieman varautua. Tosin yleisöön ne ehtivät tottua jo Kiinassa.

– Meidän pitää hyvin tarkkaan seurata sitä, miten pandat reagoivat yleisön tuloon. Nämä ovat vähän erilaiset tilat kuin ne, joissa pandat ovat asuneet. Jos sterssiä tulee, se pyritään ratkaisemaan nopeasti tilanteen mukaan, Niinimäki toteaa.

– Luulen myös, että lumi on pandoille uusi hauska virike. Lumi on niille kuitenkin aika uusi juttu, niin toivon, että näemme varsin leikkisää menoa. Entä ovatko Jin Bao Bao ja Hua Bao jo tottuneet suomalaisiin nimiinsä?

– Me käytämme kiinalaisia nimiä ja suomalaisia nimiä sekä myös helllittelynimiä. Ne tunnistavat ennemminkin hoitajiensa äänet kuin nimensä, Palmroth kertoo. 

0:47

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja