Lukuisia pyöräilijöitä kuollut: Lontoon kuormureihin yksinkertaiset turvamuutokset

Lontoon alueen jokaiseen yli 3,5 tonnia painavaan kuorma-autoon on tiistaista asti ollut pakollista laittaa näkemiskatveita poistavat peilit ja suojat, jotka estävät pyöräilijän joutumisen renkaiden alle onnettomuustilanteessa.

Englannissa otetaan kovat keinot käyttöön: raskaat ajoneuvot, joissa ei ole vaadittuja turvavarusteita halutaan pois teiltä ja varusteita kaihtaville autoilijoille mätkäistään maksimissaan tuhannen punnan sakko (noin 1360 euroa).

Jalankulkijoita ja pyöriään taluttavia suojataan lisäpeilillä, jonka avulla rekkakuski näkee aivan auton edessä olevat ihmiset. Kuorma-autoissa on myös kamerat, jotka näyttävät kuvaa auton sivuilta.

Lisäksi kuormureiden sivuilla tulee olla suojat, jotka estävät pyöräilijöitä ajautumasta raskaanajoneuvon renkaiden alle.

Mikäli määräystä rikko toistuvasti, menettää autoilija lupansa ammatinharjoittamiseen.

Kahdeksan pyöräilijää kuollut 2015

Muutosten taustalla ovat lukuisat liikennekuolemat: Englannin teillä on kuollut tänä vuonna kahdeksan pyöräilijää, joista seitsemässä tapauksessa toisena osapuolena on ollut raskas ajoneuvo.

Lontoon pormestari Boris Johnson kertoi kiirehtineensä muutoksia tavattuaan menehtyneiden pyöräilijöiden sukulaisia.

– Säästämme tällä säädöksellä ihmishenkiä, siitä ei ole epäilystäkään, Johnson kommentoi Sky Newsille.

Samalla hän totesi, että myös pyöräilijällä on vastuunsa. Johnsonin mielestä fillaristien täytyy muistaa käyttäytyä liikenteessä asiallisesti ja huolehtia siitä, että heidät huomataan.

– Rekankuljettajat ovat olleet syyllisiä muutamaan pahimmista pyöräkolareista, mutta pelkäänpä ettei vika ole ollut jokaisessa kuolononnettomuudessa kokonaan heidän.

Tavarankuljettajien ammattiliiton edustaja Natalie Chapman olisi satsannut projektiin syydettyjä rahoja vanhojen kuorma-autojen valvontaan, jotka eivät suostu edes aiempien säädösten noudattamiseen.

Mikäli turvalaitekokeilun tulokset ovat hyviä, laajennetaan idea kattamaan koko maa.

Asiasta kertoi Sky News.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja