Luksusautojen myynti on kasvanut Suomessa – MTV lähti koeajamaan Suomessa tällä viikolla esiteltyä yli 332 000 euron Ferrari Romaa

Luksusautojen myynti on kasvanut Suomessa – MTV lähti koeajamaan Suomessa tällä viikolla esiteltyä yli 332 000 euron Ferrari Romaa 4:44
Katso videolta, miten Ferrari Roma käyttäytyi toimittajamme käsissä.

Kallis auto katukuvassa ei ole enää nykypäivänä täysin tavaton näky.

Luxury Collection Automobiles -autotalon johtaja Esa Schroderus sanoo MTV Uutisille, että luksusautojen kysyntä on muuttunut Suomessa paljon viimeisen viiden vuoden aikana.

– Suomi on ollut aikaisemmin kansainvälisesti ajateltuna kehitysmaatasoa, mutta nyt meillä on lähtenyt automäärä suhteutumaan bruttokansatuotteeseen, kertoo Schroderus.

Hänen mukaansa Suomessa on aikaisemminkin ollut ihmisiä, joilla on ollut varaa luksusautoihin, mutta kalliiden autojen kulttuuria ei silloin ole ollut.

– Asiakkailta tulee paljon sellaista viestiä meidän suuntaamme, että suomalaiset osaavat olla nykyään onnellisia toisen puolesta, jos toinen on onnistunut ja tehnyt oikeita päätöksiä.

Ostajat ovat tottuneet tekemään päätöksiä nopeasti

Schroderuksen autotalo on Ferrarin virallinen edustaja. Heillä on ollut tällä viikolla syytä juhlaan, sillä Ferrarin uusin malli Roma koki keskiviikkona Suomen ensiesittelyn. Auto esiteltiin maailmalla noin vuosi sitten, mutta nyt mallia saatiin yksi kappale Suomeen.

Ensiesittelyssä autoa myytiin kolme kappaletta. Schroderuksen mukaan se on luksusauton kohdalla hyvä tulos. Ferrari Roman hinta on Suomessa hieman yli 330 000 euroa. Hinnasta noin puolet muodostuvat veroista. Auto kiihtyy 0–100 km/h 3,4 sekunnissa.

Schroderuksen mukaan kalliiden autojen ostajat ovat tottuneet tekemään elämässä isojakin päätöksiä, joten luksusauton ostaminen voi tapahtua heräteostoksena. Suomessa on hänen mukaansa tällä hetkellä noin 500 Ferraria.

– Yleensä Ferrarin ostajilla päätös kaupanteosta tapahtuu varsin nopeasti.

Toimittajamme lähti kokeilemaan, miltä tuntuu ajaa yli 330 000 euron arvoista Ferrari Romaa.

Katso ylhäällä olevalta videolta, miltä Ferrari Roman konepellin alla näytti ja, miten toimittajamme selvisi ajosta raitiovaunujen ja ruuhkan keskellä!

Lue myös:

    Uusimmat