Lukiolaistytön syöpäsairaalla äidillä vain vähän elinaikaa – oppilaat järjestivät valmistujaistilaisuuden saattokodissa

Hamiltonin lukiota käyvän Clairen äidillä todettiin rintasyöpä vuosia sitten. Kun alkoi näyttää siltä, että opettajana työskennellyt Susan ei eläisi enää kesäkuuhun, jolloin Clairen olisi määrä valmistua lukiosta, lukion oppilaat järjestivät epävirallisen valmistujaistilaisuuden hänen luonaan hoitokodissa.

Kun kävi selväksi, että rintasyöpää sairastava Susan Matthews ei voisi osallistua tyttärensä Clairen lukion valmistujaisjuhlallisuuksiin, tytön luokkatoverit päättivät järjestää tilaisuuden naisen luona sairaalassa. Liikuttavasta eleestä uutisoi muun muassa Great Falls Tribune -sivusto.

Susanilla todettiin pitkälle levinnyt rintasyöpä, kun Claire oli kuudennella luokalla. Hän toimi tuolloin opettajana tyttärensä koulussa. Lehtitietojen mukaan Susania hoidetaan parhaillaan Discovery Care Centre -hoitokodissa Hamiltonin kaupungissa Montanan osavaltiossa.

Claire on kertonut Ravalli Republic -lehdelle, että äiti ei luultavasti eläisi kesäkuuhun saakka, jolloin Hamilton High -lukion viralliset valmistujaisseremoniat järjestetään. Kun Susan aloitti kemoterapian, lääkärit eivät uskoneet hänen elävän enää kovin pitkään.

– Vaikka hän jollain ihmeen tavalla olisikin elossa vielä kesäkuussa, hän olisi täysin toimintakyvytön. Hän ei edes tajuaisi, että minä valmistuisin silloin, Claire kertoo.

Paikalla yli 30 Susanin entistä oppilasta

Claire ei voinut järjestää valmistujaistilaisuutta ennen kesäkuuta, sillä hänellä oli vielä kesken olevia kursseja. Sitten hänen ystävänsä DeeDee Rogers keksi, että he voisivat järjestää aikaisen valmistujaistilaisuuden vain Susanille.

– Purskahdin itkuun, Claire kertoo Ravalli Republic -lehdelle.

– Tiesin, miten paljon äiti halusi nähdä minut valmistujaisasussani. Kysyin, olisiko hänelle ok, jos tulisin hänen luokseen ne ylläni, mutta en tajunnutkaan, miten suuri tapahtuma siitä tuli. Luulin, että olin menossa paikalle vain muutaman ystäväni kanssa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Keskiviikkona järjestetyssä tilaisuudessa piti Clairen mukaan olla paikalla vain ”muutama ystävä”, mutta paikalle tulikin yli 30 saman vuosikurssin opiskelijaa. Yahoo-sivuston mukaan osallistujien määrää piti rajoittaa, koska kaikki eivät olisi mahtuneet hoitokeskukseen. Paikalle kutsuttiinkin vain ne opiskelijat, joita Susan oli aikoinaan opettanut.

– Halusin kautsua kaikki, jotka olivat tunteneet Clairen ja Susanin kuudennella luokalla. Olimme olleet koulussa yhdessä monta vuotta ja meistä oli tullut tosi läheisiä, DeeDee kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja