Lukiolaisten juhlat johtivat rikossyytteeseen – syyttäjän mukaan tilaisuudesta olisi pitänyt ilmoittaa poliisille ja pelastuslaitokselle

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa luettiin keskiviikkona syytteet kuudelle nuorelle, jotka järjestivät 500 ihmisen juhlat Turussa viime syksynä.

Nuoret olivat vuokranneet juhlatilat Ruissalon Kansanpuistosta ja lähettäneet kutsun kaikille Turun normaalilyseon IB-linjan noin 300 opiskelijalle. Juhliin vaadittiin pääsylippu, joita nuoret kauppasivat 6–8 euron hintaan.

Juhliin saapui syyttäjän mukaan lopulta noin 500 nuorta, kun suurin sallittu määrä juhlatilassa oli 350 ihmistä. Juhlijat, joista suurin osa oli alle 18-vuotiaita, nauttivat juhlatiloissa ja niiden ympäristössä runsaasti alkoholia, syytteissä todetaan.

Paikalle jouduttiin jopa kutsumaan ambulanssi, kun yksi juhlijoista sai alkoholimyrkytyksen. Lopulta poliisi pani pisteen juhlinnalle.

Nuoret sanovat, etteivät tienneet ilmoitusvelvollisuudesta

Syyttäjä vaatii nuorille sakkorangaistusta kokoontumis-, pelastus- ja alkoholirikkomuksesta nuorena henkilönä. Syyttäjän mukaan tilaisuudesta olisi pitänyt tehdä ilmoitus poliisille sekä toimittaa pelastussuunnitelma pelastuslaitokselle.

– (Syytetyt) ovat laiminlyöneet tehdä kirjallisen ilmoituksen poliisille järjestämästään yleisötilaisuudesta aiheuttaen huomattavaa vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle -- Lisäksi (syytetyt) ovat laiminlyöneet huolehtia järjestyksen ja turvallisuuden säilymisestä sekä lain noudattamisesta järjestämässään yleisötilaisuudessa, syyttäjä toteaa.

Syyttäjä vaatii myös, että nuoret on tuomittava menettämään pääsylipputulot – noin 3  000 euroa – valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä.

Kaikki syytetyt olivat epäiltyjen rikosten aikaan alaikäisiä. He ovat myöntäneet juhlien järjestämisen, mutta sanovat, etteivät tienneet ilmoitusvelvollisuudesta.

Syytteessä alkoholirikkomuksesta on myös juhlapaikan edustaja, joka oli syyttäjän mukaan antanut tilan vuokralle tietoisena siitä, että siellä aiotaan nauttia alkoholia. Syyttäjän mukaan mies oli myös juhlissa paikalla ja salli alkoholin nauttimisen.

Lue myös:

    Uusimmat