Lukio-opiskelija sai vakavia palovammoja kasvoihinsa ja kaulaansa opettajan virheen takia – koulu ei suostu maksamaan leikkauskuluja, vaikka poika on "hyvin pahoin palanut"

Lukio-opiskelija sai pahoja palovammoja kemiantunnilla Yhdysvalloissa Georgian osavaltiossa. Tapaus on herättänyt kohua, sillä koulu on ilmoittanut, ettei se ole valmis maksamaan leikkauskuluja.

Poika sai kolmannen asteen palovammoja kasvoihinsa, kaulaansa ja käsiinsä.

Hän sai palovammat kemiantunnilla opettajan esityksen aikana. Opettaja suoritti "palava raha" -esimerkkiä, jossa seteli uitetaan alkoholi- ja vesisekoituksessa, eivätkä liekit siksi tuhoa seteliä.

Koulu ei korvaa kosmeettisia leikkauksia

Perheen asianajajan mukaan opiskelija tarvitsee kosmeettisia leikkauksia. Koulu ei ole valmis maksamaan kuluja, koska leikkauksilla ei ole tarkoitus pelastaa poikaa hengenvaarasta. Kosmeettisilla leikkauksilla pyritään vain pelastamaan hänen kasvonsa pysyviltä arvilta.

– Hän on hyvin pahoin palanut. Hänellä on kovia kipuja, asianajaja L. Chris Stewart kertoi NBC Newsille.

Koulun edustajaa ei ole tavoitettu kommentoimaan.

Opettajan lausunnon mukaan palava seteli ei ollut sammunut täysin ja hän oli yrittänyt sammuttaa liekkiä vedellä. Hän tarttuikin vahingossa veden sijasta alkoholiin, joka sai liekit leiskahtamaan.

Alueen koulutarkastaja suosittelee opettajan erottamista. Koulun rehtorin mukaan opettaja tullaan todennäköisesti pidättämään virastaan väliaikaisesti ja hän tulee saamaan lisää turvallisuuskoulutusta.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja