Poliisi pidätti naisen väkivaltaisesti New Yorkin metrossa oman lapsen silmien edessä – ei suostunut kasvomaskin käyttöön

Koronapoliiseilta lähti homma lapasesta: nainen pidätettiin väkivaltaisesti New Yorkin metrossa oman lapsen silmien edessä– ei suostunut kasvomaskin käyttöön. 2:32
Katso raju video naisen pidätyksestä.

Kamelin selkä on katkeamassa koronarajoituksien kanssa New Yorkissa. Juuri julkaistulla videolla viisi poliisia käy yhden naisen kimppuun, vain koska nainen ei suostunut käyttämään kasvomaskia. Poliisit painavat naisen väkivaltaisesti maahan pienen lapsen katsoessa vierestä. 

– Lapsi ei tule koskaan unohtamaan tapahtunutta. Hän tulee traumatisoitumaan, kertoo kauhistunut mielenosoittaja videolla.

Viime aikoina New Yorkin poliisia on arvosteltu liian rajuista otteistaan taistelussa koronavirusta vastaan.

Vastajulkaistulla videolla näkyy, kuinka nuori nainen on matkalla metroon pienen lapsensa kanssa. Naisella on kasvomaski kaulallaan, mutta se ei suojaa oikeaoppisesti hänen kasvojaan.  Poliisit menevät naisen luokse huomauttamaan asiasta ja yhtäkkiä tilanne riistäytyy käsistä.

Poliisit käyvät naisen päälle ja lopulta niputtavat naisen maahan.

– Näin ei olisi pitänyt käydä. Tämä ei vastaa arvojamme, kommentoi New Yorkin pormestari Bill de Blasio tapahtunutta uutiskanava CNN:lle.

Poliisi sanoo pidätyksen olevan täysin naisen oma vika

Poliisijohtaja kommentoi tylysti, että tilanne olisi voitu välttää, jos äiti olisi alun perin uskonut poliiseja. Hänen mukaansa poliisit pyysivät lukuisia kertoja naista poistumaan metroasemalta, mutta nainen palasi aina vain takaisin.

– Poliisit lähestyvät naista ja pyysivät häntä laittamaan maskin naamalle. Nainen vain kiroili heille ja uhkasi yskiä poliiseja kohti, poliisijohtaja Dermot Shea kertoo.

Eläkkeelle jäänyt poliisikomisario sen sijaan pyytää virkavaltaa laittamaan jäitä hattuun. 

– Poliisit ovat saaneet koulutuksen näihin tapauksiin. Joten odotan, että he osaisivat pitää pään kylmänä tällaisissa tilanteissa. Jos joku ei halua käyttää maskia, niin asia selvä. Hän päättää sitten itse vaarantaa henkensä, kommentoi Corey Pegueson tapausta.

New Yorkin poliisi on joutunut viime aikoina rajun kritiikin kohteeksi, sillä koronasääntöjen valvonta on ollut kova otteista ja kohdistunut enimmäkseen värillisiin. Poliisin omat tilastot osoittavat, että jopa 80 prosenttia koronaan liittyvistä pidätyksistä kohdistuu afroamerikkalaisiin tai latinoihin.

– Epidemia ei poistu pidättämällä tummaihoisia ihmisiä. Tarvitsemme lääkkeen tai rokotteen, sanoo eläkkelle jäänyt poliisi Corey Pegueson.


Lue myös:

    Uusimmat