Lukashenka hermostui CNN:n toimittajan kysymyksestä: "Tämä on maailman armeija numero yksi!"

Lukashenka hermostui CNN:n toimittajan kysymyksestä 3:37
CNN:n toimittaja sai Valko-Venäjän presidentin kierroksille.

Lukashenka kimpaantui, kun häneltä kysyttiin Venäjän heikosta sotamenestyksestä.

Valko-Venäjän Aljaksandr Lukashenka tapasi Venäjä presidentti Vladimir Putinin perjantaina Moskovassa. Kaksikko puhui Venäjällä muun muassa maiden välisestä yhteistyöstä. 

Lukashenkaa pääsi haastattelemaan poikkeuksellisesti ennen tapaamista myös länsimaalaisia toimittajia. Vastaavaa ei ole tapahtunut kertaakaan sitten Ukrainan sodan alkamisen.

Yhdysvaltalaiskanava CNN:n toimittaja Fred Pleitgen sai kysyä kysymyksen.

– Miksi yhä tuet Putinin sotaa? Kuului Fred Pleitgenin kysymys.

Lukashenkan vastaus oli odotetunlainen.

– Tämä on taas yksi retorinen kysymys. Miksi te tuette Ukrainaa lähettämällä heille aseita, sen sijaan että istuisitte alas neuvottelemaan, kuten olen suositellut, Lukashenka vastasi.

Pleitgen kysyi vielä jatkokysymyksenä onko Lukashenka yllättänyt siitä, miten heikko Venäjän armeija on ollut viime aikoina sodassa.

Jo Lukashenkan elekielestä on pääteltävissä, ettei kysymys ollut mieluinen.

– Sinun täytyy ymmärtää, että tämä on maailman armeija numero yksi vastaan te. Amerikkalaiset ja eurooppalaiset, käytännössä vastoin Natoa, käyttävät ukrainalaisia. Ja ukrainalaiset eivät ole lopettaneet.

Lukashenka haluaa Bidenin Minskiin

Lukashenka jatkoi myöhemmin, kuinka hän haluaisi nähdä Yhdysvaltain presidentin samassa neuvottelepöydässä keskustelemassa rauhasta.

Tämä voisi hänen mukaansa tapahtua Minskissä ja Putinkin olisi mukana.

– Olemme valmiita ottamaan hänet vastaan Minskissä ja keskustelemaan vakavasti hänen kanssaan, jos hän haluaa rauhaa Ukrainaan. Jopa Putin lentää Minskiin ja voimme tavata siellä, me kolme. Kaksi hyökkääjää ja rauhaa rakastava presidentti. Miksi ei?

Katso haastattelu yläpuolelta.

Video: CNN.

*Päivitys kello 19.04: Muutettu tekstistä kohta Kaksikko puhui Venäjällä mitä ilmeisimmin lähinnä puolustuksellisesta yhteistyöstä muotoon Kaksikko puhui Venäjällä muun muassa maiden välisestä yhteistyöstä.

Lue myös:

    Uusimmat