Lufthansa nappasi Air Berlinistä kymmeniä koneita ja 3000 työntekijää

Saksan suurin lentoyhtiö Lufthansa hankkii 81 lentokonetta ja 3  000 työntekijää konkurssiin menneeltä Air Berliniltä. Asiasta kertoi Lufthansan toimitusjohtaja Carsten Spohr.

Lufthansa saa näin yli puolet Air Berlinin 144 lentokoneesta ja ison siivun noin 8  500 työntekijästä.

Pitkään talousvaikeuksissa ollut Air Berlin hakeutui elokuussa maksukyvyttömyysmenettelyyn. Yhtiö lopettaa lennot tämän kuun lopussa.

Sopimuksen arvo ei ole tiedossa, mutta saksalaismedian mukaan Lufthansa voi maksaa noin 300 miljoonaa euroa 80 koneesta. Toimitusjohtaja Spohrin mukaan määrä on suurin, jonka kilpailuviranomaiset hyväksyisivät.

Kaikkiaan Lufthansa sijoittaa kaappaukseensa 1,5 miljardia euroa.

Sopimus jää nyt odottamaan kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Saksan hallitusta syytetään Lufthansan suosimisesta

Lufthansan lisäksi ainakin brittiläinen halpalentoyhtiö Easyjet on ollut kiinnostunut ostamaan osia nurin menneestä yhtiöstä. Uutistoimisto DPA:n mukaan neuvottelut Easyjetin ja Air Berlinin välillä jatkuvat. Lufthansan Spohr sanoi, että Easyjet saattaisi ostaa 20–30 lentokonetta.

Suuren osan Air Berlinin työntekijöistä on toivottu työllistyvän muihin yhtiöihin.

Moni muukin lentoyhtiö ja sijoittaja oli kiinnostunut Air Berlinin kalustosta sekä nousu- ja laskeutumisajoista saksalaisilla lentokentillä. Kisassa heikosti pärjänneet ja muutamat muutkin ovat syyttäneet Saksan valtiota Lufthansan suosimisesta. Väitteen ovat esittäneet muun muassa halpalentoyhtiö Ryanairin toimitusjohtaja Michael O'Leary ja baijerilainen liikemies Hans Rudolf Wöhrl.

Saksan hallitus antoi Air Berlinille 150 miljoonan euron hätälainan, jotta yhtiö pystyi jatkamaan lentojaan, kun pilkkomisen yksityiskohtia hiottiin.

Wöhrl olisi halunnut ostaa Air Berlinin kokonaisena.

Lue myös:

    Uusimmat