Mainos

Lucifer vai Orléansin neitsyt?

Savonlinnan Oopperajuhlat innostaa tavallisia ihmisiä tekemään nettiyhteisön omaa Free Will -oopperaa, joka esitetään juhlilla kesällä 2012. Ne, jotka eivät usko kykyjensä heti riittävän oikeasti esitettävän oopperan tekoon, voivat aluksi kokeilla oman minioopperan tekoa verkossa.

Savonlinnan Oopperajuhlien yhteisöoopperan Opera By Youn sivuilta voi valita tapahtumapaikan, pääosan esittäjät ja kirjoittaa libreton vaikka vallan rappiosta tai intohimosta jalkapalloon. Oopperan luominen vie vain hetken.

Paholaiselle kaverin naama?

Minioopperan solistit ovat animaatiohahmoja. Esimerkiksi sopraanoksi voi valita Ranskan kansallissankarin, roviolla poltetun pyhimyksen Jeanne d´Arcin tai itsensä paholaisen Luciferin.

Hahmon kasvojen tilalle voi vaihtaa oman tai kaverin Facebook-profiilikuvan. Kasvot voi ladata myös oman tietokoneen kuvatiedostoista. Valmiin oopperan voi jakaa Facebookissa tai lähettää linkkinä.

Hahmojen äänet ovat oikeita oopperalaulajia: tenori Jere Erkkilä ja sopraano Tiina-Maija Koskela.

Nettiyhteisön ooppera edistyy hyvin

Vuoden päästä kesällä esitettävän yhteisöoopperan kansainväliset tekijät ovat päässeet jo kolmanteen kohtaukseen, mutta mukaan tekijäksi ehtii vielä hyvin.

Free Will -oopperassa käydään asiaankuuluvasti taivaan ja helvetin välistä taistelua. Vaakalaudalla on ihmisten ja koko maapallon kohtalo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.