Mainos

LP-levyjen suosio kasvaa, klassikojen hinnat jo kymppitonneissa

Vanhojen vinyyli-LP-levyjen suosio on noussut huimasti. Etenkin pari-kolmekymmentä vuotta vanhat LP-klassikot menevät hyvin kaupaksi. Hyväkuntoisen vanhan LP:n voi saada muutamalla kympillä, mutta kalliimmat maksavat jopa kymppitonneja.

Creamin lp-kansitaidetta: Psykedeliaa!

Toisin kuin viime vuosikymmenellä ounasteltiin, niin vinyylilevyn suosio senkun kasvaa.

-Jotenkin tämmöinen vinyylilevy niin siinä on jotain sellaista kosketeltavaa, se on pieni taideteos, arvioi harrastaja Patrick Eriksson, jolla on parituhatta vinyyliä.

Kannet ja sisätekstit ovat omaa luokkaansa, äänikin on pehmeämpi ja kotoisampi. Pieni krapinakin kuuluu asiaan. Vinyylilevyjä löytyy lähinnä alan divareista ja liikkeistä. Niitä myyvät, vaihtavat ja ostavat vanhojen vinyylisoitinten omistajat, kaikenlaiset ihmiset.

Mutta myös nuoriso on kyllästynyt steriiliin digitaaliseen soundiin. Niinpä monet levy-yhtiöt painavat artistiensa levyistä cd-version lisäksi vinyyliversion.

Sgt. Peppers Lonely Hearts Club

Suosituimpia ovat 70-luvun painokset 50-60-lukujen levyistä ja kotimaiset 60-70 -lukujen iskelmät. Hinnat pyörivät muutamista kympeistä kymppitonneihin.

Alan asiantuntijat povaavat vinyylilevyille samanlaista kohtaloa kuin savikiekoillekin. Niistä tulee vielä antiikkia. (MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.