Mainos

LP: Esko Aho on pääministerin tärkeä neuvonantaja - “Sipilä tekee sitä, mitä on puhuttu”

Long Play -verkkojulkaisun mukaan Esko Aholla on merkittävä rooli keskustalaisen pääministeri Juha Sipilän neuvonantajana.

Julkaisun haastattelemien lähteiden mukaan Ahon rooli ei ole vain henkisen tuen antamista, vaan keskeiset osat Sipilän politiikasta ovat peräisin häneltä.

– Esko Aho on suoraan sanonut tietyissä tilanteissa, että hänellä on sormensa pelissä: että Sipilä tekee sitä, mistä on puhuttu, sanoo pitkän linjan kokoomuspoliitikko Long Playlle.

Yksi yhtymäkohta Ahon ja Sipilän välillä on halu saada aikaan yhteiskuntasopimukseksi kutsuttu järjestely, jonka tavoitteena on leikata palkkoja. Aho yritti sitä 1990-luvulla.

Long Playn lähteiden mukaan tässä ja myöhemmässä työreformissaan epäonnistunut Aho koki kitkerän tappion voimakkaasti.

– Minusta tämä näkyy Ahon kohdalla aivan selvästi. Hänelle on jäänyt sieluun tietty vamma, toteaa työnantajapuolen lähde.

“Epävirallinen ryhmä ohittaa keskustan viralliset toimielimet”

Verkkojulkaisu kertoo pitkässä jutussaan myös muun muassa Sipilän epävirallisesta johtoryhmästä, jonka käsissä pääministeripuolueen politiikka sen mukaan on. Aiemmin puolueen työvaliokunta on julkaisun mukaan ollut merkittävä vallankäyttäjä, mutta Sipilän aikana käytäntö on muuttunut.

Sipilän epäviralliseen ryhmään kuuluvat Long Playn mukaan keskustan varapuheenjohtajat Juha Rehula, Anu Vehviläinen ja Annika Saarikko, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen, puoluesihteeri Timo Laaninen ja Sipilän poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki.

– Asiat tuodaan puolue-elinten käsiteltäväksi kokonaispaketteina, joiden sisältöön ei voi vaikuttaa, Long Playn keskustalähde kertoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.