Löytyykö Bahrainin GP:lle uutta päivämäärää?

Peruutetuksi joutuneen Bahrainin GP:n kohtalosta alkavalla F1-kaudella ei ole vielä päästy varmuuteen. Kisa voi joutua odottamaan vuoroaan ensi vuoteen.

Yhtenä mahdollisena vaihtoehtona osakilpailun uudelle ajankohdalle on esitetty marraskuun loppua, jolloin kisa ajettaisiin kaksi viikkoa Abu Dhabin GP:n jälkeen. Tämä siirtäisi kuitenkin kauden päätöskisan Brasiliassa joulukuun puolelle.

Mikäli Intian GP:n rata ei ehdi valmistua lokakuun lopussa ajettavaan kilpailuun mennessä, niin tilaisuus Bahrainille saattaa aueta myös tuolloin. Delhiin rakennettavan radan työt ovat kuitenkin lehtitietojen mukaan edellä aikataulustaan.

F1-pomo Bernie Ecclestone ei ole vielä ottanut kantaa Bahrainin GP:n uuteen ajankohtaan.

- Emme tiedä. Yritämme nyt etsiä mahdollisuuksia sovittaa kisa mukaan kalenteriin, kommentoi Ecclestone.

Vaikka Bahrainin GP jäisikin tällä kaudella ajamatta, niin tilannetta ei pidetä missään määrin katastrofaalisena.

- Viime vuonna ajettiin 19 osakilpailua, mikä näyttää olevan tilanne myös tänä vuonna. Meillä ei ole pulaa osakilpailuista, totesi BBC:n kommentaattorina toimiva ex-kuski Martin Brundle.

Valenciassa ajettavan Euroopan GP:n tulevaisuus on myös heitetty mukaan spekulaatioihin. Espanjan GP:n uusi nokkamies Salvador Servia väittää, ettei Valencia ole suorittanut viime vuoden maksujaan Ecclestonelle.

- Minulle on kerrottu, että Valencian viime vuoden maksut ovat rästissä. Barcelona sen sijaan on maksanut laskunsa aina kisan jälkeisenä päivänä, kommentoi Servia paikalliselle RAC1-radiokanavalle.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat