Lotuksen tallipäällikkö myöntää pettymyksen

Tallipäällikkö Eric Boullier ei ollut tyytyväinen Lotus-tallin pistesaldoon Monacon GP:stä.

Romain Grosjean kolaroi itsensä ulos kisasta jo avausmutkassa eikä Kimi Räikkönenkään yltänyt yhdeksättä sijaa korkeammalle.

- Tänään saavuttamamme kaksi pistettä ovat pettymys, mutta koska joukko on niin tasainen, emme ole menettäneet liian paljon asemia vastustajiimme verrattuna. Meillä on sama määrä pisteitä kuin Ferrarilla valmistajien sarjassa, kun taas Kimi on 25 pisteen päässä Fernando Alonsosta, joka johtaa kuljettajien sarjaa. Mitä tahansa voi vielä tapahtua ja mestaruussarja on täysin avoin, Boullier summasi.

Boullierin mielestä Lotus-autosta löytyy parempaa vauhtia kuin mitä Monacossa nähtiin.

- Ennen aika-ajoa oli selvää, että E20-auto olisi kilpailukykyinen, mutta asiat eivät sujuneet suunnitellusti. Lähtöruutumme eivät kuvastaneet meidän todellista vauhtiamme ja se sai meidät epäedulliseen asemaan loppuviikonlopun ajaksi.

Kisassa koettua Räikkösen vauhdin putoamista Boullier selittää rengasvaikeuksilla.

- Tiesimme, että palkintosijasta taisteleminen olisi Kimille enemmän kuin vaikeaa. Sitten kävi selväksi, että meillä oli vaikeuksia renkaiden kanssa, kun lämpötila putosi. Pitoa ei ollut ja pystyimme vain puolustamaan sijoitustamme.

Juhlakisaa Monacossa viettänyt Lotus ei päässyt juhlimaan tänä viikonloppuna, mutta tallipäällikkö toivoo juhlien toteutuvan seuraavassa kisassa.

- Katsomme nyt kohti Montrealia, kauden ensimmäistä alhaisen downforcen rataa, jossa E20:n pitäisi olla vahva. Meidän 500. kisamme ei ollut yksi parhaistamme, mutta toivon 501. kisan olevan, Boullier linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat