Mainos

Lottovoittajan huijausvyyhdissä toinen epäily – helsinkiläismieheltä huijattiin yli kolmen miljoonan perintörahat

25:36

Pirkanmaan käräjäoikeudessa perjantaina alkavassa lottovoittajan huijausvyyhdissä on toinenkin asianomistaja, jolta epäillään huijatun miljoonia euroja. Asiasta kerrottiin MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa.

Pirkanmaalaisen lottovoittajan lisäksi asianomistajana on helsinkiläismies, joka epäilyjen mukaan menetti huijauksissa yli kolmen miljoonan euron perintörahat syksyllä 2015.

– Pitää paikkansa, tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen vahvisti Rikospaikka-ohjelmassa.

Poliisitutkinnan mukaan kaikki rahat ovat kadonneet.

Tapaus tuli ilmi, kun Sisä-Suomen poliisilaitos tutki noin 70-vuotiaan lottovoittajan huijausta viime vuonna.

Syyttäjä on nostanut vyyhdissä syytteet. Syytettyjä on kaikkiaan parikymmentä, ja epäiltyjä rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä petos ja törkeä rahanpesu.

Osa syytetyistä on vastaajina sekä lottovoittaja- että perintörahahuijauksessa. Lähes kaikki syytetyt ovat romanitaustaisia henkilöitä.

Poliisitutkinnan mukaan lottovoittajan tililtä lähti viime keväänä ja kesänä neljän kuukauden aikana yli neljä miljoonaa euroa. Syyttäjän mukaan rahaa on liikkunut huomattavia summia, mutta aiheutunut vahinko ei kuitenkaan nouse useisiin miljooniin.

Epäilyjen mukaan miesjoukko oli liittynyt lottovoittajan seuraan pian voiton jälkeen. Miesten epäiltiin käyttäneen lottovoittajan rahoja muun muassa ravihevosen ostoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.