Mainos

Loppuvuosi on lauha – vuodenvaihde muuttaa tilanteen

Tuoreen kuukausiennusteen mukaan loppuvuosi on tavanomaista lauhempi, mutta vuoden vaihtuessa kylmenee.

- Loppuvuodeksi ei Etelä-Suomeen tule kunnon pakkastalvea. Sää jatkuu pitkälti samanlaisena kuin tälläkin hetkellä on, eli lähinnä pikkupakkasia, toteaa MTV:n meteorologi Aleksi Jokela.

Etelässä ja Lännessäkin voidaan päästä nauttimaan valkoisesta joulusta, mikäli ensi viikon puolivälissä ei tule sateita.

- Tuolloin ollaan plussan puolella ja jos päälle tulee vielä vettä, niin tällöin lumet voivat sulaa, Jokela kertoo.

Vuodenvaihteen jälkeen puolestaan on varsin hyvät mahdollisuudet pakkaskeleihin. Tuolloin Venäjältä voi virrata kylmää ilmaa ja ennusteissa lämpötilat liikkuvat lähellä ajankohdan keskiarvoa.

Kolmen kuukauden ennuste enteilee kylmiä jaksoja

Kolmen kuukauden ennuste on jo huomattavasti epävarmempi, mutta tämänhetkinen ennuste vihjaa, että Suomeen olisi tulossa aavistuksen normaalia leudompi talvi.

Lämpötilat olisivat ennusteen mukaan 0.5-1 astetta keskimääräistä lämpimämpiä. Ennusteella on noin 60 prosentin todennäköisyys, joten paljon saattaa vielä muuttua.

Ennusteen mukaan Atlantilla liikkuu matalapaineita, mutta niitä ei näytä ainakaan jatkuvalla syötöllä olevan tulossa Suomeen. Venäjältä puolestaan voi tulla korkeapainetta ja sen myötä pidempiäkin kylmiä jaksoja. Väliin mahtuu kuitenkin myös lauhempia jaksoja.

- Jos tämänhetkinen kolmen kuukauden ennuste toteutuu, niin ei tästä ainakaan aivan surkeaa talvea olisi tulossa, Jokela kiteyttää.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja