Looginen ajattelija, ihmisläheinen, pitkäjänteinen vai jääräpäinen – kasvojesi muoto kertoo persoonallisuudestasi

Kasvojen muoto määrittää pitkälti sen, millainen meikki ja hiustyyli sinulle sopii. Mutta tiesitkö, että kasvojesi malli voi paljastaa asioita myös luonteestasi? Cosmopolitan kertoo mitä kasvojesi muoto paljastaa luonteestasi ja asenteestasi elämään.

Kasvojen tulkitsemisen ammattilainen ja The Wisdom of Your Face -kirjan kirjoittaja Jean Haner sanoo, että kasvojen muodolla on tapana paljastaa ihmisen perusluonteen ja elämänasenteen. Kaikkien kasvojen muoto ei kuitenkaan suoraan istu yhteen malliin, vaan kasvojen muoto voi olla useamman mallin yhdistelmä.

Hanerin mukaan on olemassa seitsemän peruskasvomallia.

Suorakaide

Tässä mallissa otsa ja leuka ovat samassa linjassa. Tämän kasvomallin omaavat ihmiset arvostavat loogisuutta ja ovat hyviä ajattelijoita, mutta he sortuvat usein liialliseen pohtimiseen. He ovat usein suunnittelijoita, jotka eivät yleensä puhu tunteistaan. Suorakaidekasvoiset urheilevat säännöllisesti tuulettaakseen yliajattelevaa mieltään.

Pyöreä

Pyöreisiin kasvoihin kuuluu leveä hiusraja ja pyöreähköt posket. Pyöreäkasvoiset ovat tyypillisesti ihmisläheisiä ja ystävällisiä, ja he aina asettavat muut itsensä edelle. Miinuspuolena he saattavat ajatella muita liikaa itsensä kustannuksella, jolloin he eivät saa ihmissuhteistaan kaipaamiaan asioita. Pyöreäkasvoisen persoonallisuus voi vetää puoleensa narsistisia ihmisiä. Asian voi korjata ymmärtämällä oma taipumus muiden miellyttämiseen ja asettamalla välillä omat tarpeensa muiden edelle.

Timantti

Tässä mallissa kasvot ovat keskeltä leveämmät kuin otsalta ja leuasta. Timantin malliset kasvot kertovat vahvasta luonteesta, joka haluaa pitää langat käsissään ja tehdä asiat omalla tavallaan. Tämän kasvonmallin omaavat ovat myös tarkkoja yksityiskohdista, ja siksi heidän työnjälkensä on laadukasta. He ovat hyvin tarkkoja sanomisissaan ja hyviä kommunikoimaan. Timanttikasvoiset saattavat myös olla teräväsanaisia, jos heitä lähestyy väärällä tavalla.

Ovaali

Ovaalinmuotoiset kasvot ovat pidemmät kuin leveämmät ja leuka on poskipäitä kapeampi. Nämä ihmiset osaavat aina sanoa juuri oikeat asiat. He saavat kaikki tuntemaan olonsa tervetulleeksi ja mukavaksi. Joskus he saattavat keskittyä jopa liikaa vain oikeiden asioiden sanomiseen.

Neliö

Neliökasvoisilla on leveä hiusraja ja leukalinja. He ovat tyypillisesti helposti innostuvia ja pitkäjänteisiä, minkä ansioista he tarttuvat mielellään suuriin projekteihin.

Sydän

Tässä kasvomallissa on leveä otsa ja kapeampi leuka. Sydämen malliset kasvot kertoo ihmisestä, jolla on vahva tahto, ja siksi he voivat olla jääräpäisiä. He ovat kuin Duracell-pupuja. Heidän vahvuutensa kumpuaa sisäisestä voimasta kestävyyden sijaan. Sydänkasvoiset voivat olla tunkeilevia ja he jyräävät helposti muiden yli tavoitellessaan jotain. Heillä on myös vahva intuitio ja he ovat luovia.

Päärynä tai kolmio

Päärynän tai kolmion malliset kasvot ovat otsasta kapeat ja leukalinja on jykevä. Nämä ihmiset haluavat yleensä toimia johtajina. Mitä kapeampi pään yläosa on, sitä enemmän kolmiokasvoinen haluaa kontrolloida asioita. Tarmo ja päättäväisyys tekee kolmiokasvoisista usein menestyksekkäitä.

 

Lue myös:

    Uusimmat