Mainos

Lontoon metrolakko sekoitti aaton liikenteen

Työntekijät eivät ole hyväksyneet uutta työvuorojärjestelyä, joka vähentäisi heidän mukaan liiaksi työvoimaa metroasemilla ja vaarantaisi näin turvallisuuden.

Lontoon metroliikenne kangerteli tänään lakon vuoksi. Liikennetyöntekijät aloittivat puolita päivin vuorokauden kestävän työnseisauksen työaikakiistojen vuoksi. Iltapäivällä alkavia työvuoroja ei enää tehty, ja viimeisetkin metrojunat pysähtyivät illansuussa.

Työnantajapuoli ja Lontoon kaupunginjohtaja ovat arvostelleet työntekijöitä metroliikenteen pysäyttämisestä juuri uudenvuoden aattona, joka on yksi vilkkaimpia päiviä Lontoon maanalaisessa.

Lakko hankaloitti satojentuhansien lontoolaisten uudenvuoden viettoa. Lontoon maanalaista käyttää arviolta 3 miljoona ihmistä päivittäin. Perinteisesti metron käyttö on ollut ilmaista uudenvuoden aattona.

Lakon taustalla on kiista työviikon lyhentämisestä 35-tuntiseksi. Työntekijät hyväksyvät työajan lyhentämisen, mutta katsovat että uusi työvuorojärjestely vähentää liiaksi työvoimaa metroasemilla ja vaarantaa näin turvallisuuden.

Seuraavan kerran maanalaisen työntekijät uhkaavat mennä lakkoon 8.-9. tammikuuta.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.